КАКО ГРЦИ ПРАВЕ ПЕКАРСКИ КРОМПИР? Спремите га овако и биће укуснији од меса

Новости онлине

02. 05. 2025. у 11:00

НАЧИН на који Грци праве пекарски кромпир учиниће га још укуснијим и примамљивијим за јело, а одлично ће се уз свако месо.

КАКО ГРЦИ ПРАВЕ ПЕКАРСКИ КРОМПИР? Спремите га овако и биће укуснији од меса

Foto: Shutterstock

Састојци:

1 кг кромпира

60 мл маслиновог уља
1,5 кашичица соли
1/2 кашичице млевеног црног бибера
1,5 кашичица сушеног оригана
1/2 кашичице белог лука у праху
60 мл сока од једног лимуна
1 велики лимун
60 мл пилећег бујона

За сервирање:

додатне кришке лимуна
свеж оригано или першун за украшавање

Рецепт за пекарски кромпир на грчки начин:

Како бисте направили кромпир на овај начин, прво загрејте рерну на 160°Ц. Оперите кромпир и осушите га. Пресеците га на пола по дужини, а затим на кришке ширине 2,5 цм.

Распоредите исечени кромпир по посуди за печење димензија 23 x 33 цм. Додајте преостале састојке у посуду за печење и промешајте тако да кромпир буде равномерно прекривен. Равномерно распоредите кромпир по посуди.

Пеците док кромпир не омекша у средини и не постане благо хрскав по ивицама, мешајући га сваких 30 минута. Ово би требало да траје око 1 сат и 15 минута до 1 сат и 30 минута укупно. Сервирајте додатним кришкама лимуна и свежим зачинским биљем. Уживајте!

(Ствар укуса)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије

ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије

ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова данас је назвала упозорења Европске уније председнику Србије Александру Вучићу у вези његове посете Москви за Дан победе, "бандитизмом и уценом''.

30. 04. 2025. у 16:55

Коментари (0)

ХАОС И ДРАМА НА САБАЛЕНКИНОМ МЕЧУ: Свађа. прозивке и на крају одлазак без руковања  (ВИДЕО)