ПИЛЕТИНА ИЗ РЕРНЕ: Сочна и укусна варијанта за брз ручак! (ВИДЕО)
КЛАСИЧНА комбинација укуса пилетине и сира, уз поврће, за целу породицу

Foto: Youtube printscreen/ Brzo jednostavno i ukusno
ПИЛЕТИНА ИЗ РЕРНЕ - састојци:
600г пилећих прса
2 кромпира
1 млади лук
5 печурки
1/4 шоље маслиновог уља
со, црни бибер, млевена паприка
1 кашичица сенфа, 2 рендана каранфилића, бели лук
мало моцареле или чедар сира
ПИЛЕТИНА ИЗ РЕРНЕ - припрема:
1) Направите косе резове преко сваког парчета пилећег меса, у једну страну, а затим у другу страну.
2) У једну посуду сипајте грчки јогурт, маслиново уље, со, бибер, паприку, нарендани бели лук, сенф - добро промешајте, да се све сједини.
3) Уваљајте месо у смесу, прекријте фолијом и оставите у фрижидеру да одстоји сат времена.
4) Насецкајте кромпир, млади лук и печурке и тим редоследом их поређајте у плеху. Преко ставите пилетину. Сав сос који остане, прелијте преко свега.
5) Пеците у рерни на 180 степени, 45-60 минута. Извадите из рерне, нарендајте сир преко и вратите на кратко у рерну, да се отопи сир.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије
ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова данас је назвала упозорења Европске уније председнику Србије Александру Вучићу у вези његове посете Москви за Дан победе, "бандитизмом и уценом''.
30. 04. 2025. у 16:55

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ХАОС И ДРАМА НА САБАЛЕНКИНОМ МЕЧУ: Свађа. прозивке и на крају одлазак без руковања (ВИДЕО)
БЕЛОРУСКИЊА Арина Сабаленка савладала је Марту Костјук из Украјине за пласман у полуфинале мастерса у Мадриду, а то је било све само не обичан меч.
01. 05. 2025. у 09:30
Коментари (0)