РЕЦЕПТ КУВАРИЦЕ ИЗ ВРАЊА: Пилеће ролнице са преливом од ананаса
JOVANA Јанковић једна је од најмлађих и најпознатијих куварица из Врања, који свој посао ради са пуно љубави. Иако за њу кажу да је “краљица у спремању традиционалних јела”, она је са читаоцима Новости поделила свој јединствен рецепт, који обожавају гости ресторана у коме ради.
За пилеће ролнице са преливом од ананаса потребни су следећи састојци:
- 200 грама пилећег филеа
- 70 г крављег сира,
- ораси,
- 3 суве шљиве
- Спанађ у брикетима
Прелив од ананаса:
- 50 грама маслаца,
- 100 грама ананаса (свежег или кандираног),
- 1 кашицица млевеног ђумбира,
- 2 кашичице карија,
- 100 милилитара сока од јабуке,
- 1 касицица меда
Припрема ролница:
Излупати пилећи филе (не много танко),затим преко целог филеа унутра распоредити спанаћ и затим ређати сир исечен на мање коцке, па суву шљиву у којој сте предходно ставили орах и тако унакрсно док не попуните до краја.
Завити месо у ролницу и ставити да се пече или на скару или у пећницу 180 степени 20-30 минута.
Припрема прелива:
На тигањ ставити маслац да се топи са малчице маслиновог уља (да вам маслац не загори,ставимо мало маслиновог).Кад се отопи додати ђумбир и кари, лепо умечати да разбијете грудвице,затим додате сок од јабуке и мед(да добије на густини).Кад прокључа додати ананас исецкан на коцкице.Све то оставите да кључа док не крене да добија на густини и онда склањамо са ватре.
Ролнице сецемо на колутице и преливамо их направљеним сосом,с тим што ананас стављамо кроз средину
Служити уз гриловано проврће!
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
КАКО УКРАЈИНСКА ВОЈСКА УБИЈА ЦИВИЛЕ? Амерички медиј изнео застрашујућа сазнања
УКРАЈИНСКА војска злоупотребљава алкохол и дрогу и под њиховим утицајем убија цивиле, пише амерички медиј Дејли бист, преноси РИА Новости.
20. 05. 2024. у 19:17
ОВО ЈОШ НИЈЕ ВИЂЕНО У ПАРЛАМЕНТУ: Погледајте како посланик покушава да спречи усвајање закона (ВИДЕО)
ТАЈВАНСКИ посланик постао је хит на друштвеним мрежама након што је на бизаран начин покушао да спречи доношење закона – зграбио је предлог закона и истрчао из парламента.
20. 05. 2024. у 19:49
КО ЈЕ ЦРВЕНИ КОМАНДАНТ? Једини Србин генерал Црвене армије - Лењин му био захвалан, страдао од Стаљинове руке (ФОТО)
ИСТОРИЈА Совјетског Савеза, светске суперсиле 20. века, упамтила је бројне хероје, борце, официре који су својим јунаштвом и резултатима задивили свет. У периоду када се СССР тек стварао и уздизао, значајан помена био је и допринос једног Србина, Данила Срдића (1896-1937), првог и јединог Србина који је био генерал Црвене армије. Ово је његова прича.
20. 05. 2024. у 11:53
Коментари (0)