ДА МЕСО НЕ БУДЕ СУВО, УРАДИТЕ ОВО: Зашто вам пуњене паприке не успевају увек

Новости онлајн

09. 08. 2025. у 10:45

НА неке ствари морате да обратите пажњу кад их припремате.

ДА МЕСО НЕ БУДЕ СУВО, УРАДИТЕ ОВО: Зашто вам пуњене паприке не успевају увек

Foto: Jutjub/Printskrin/ My Kitchen Tanja

Сазнајте у чему можда грешите и како то убудуће да исправите...

Најбоље паприке за пуњење су бабуре. Наравно, можете покушати и са шиљама и другим врстама, али у том случају ћете добити потпуно другачије јело од оног које традиционално припремају маме и баке.

Бирате погрешно месо

Иако свака домаћица има свој рецепт, за смесу се најчешће користи мешавина млевеног меса, пиринча и лука, а додају се и зачини попут млевене паприке, бибера, соли, першуна и белог лука.

Чиста јунетина најчешће је превише сува, па се користи у комбинацији са свињетином.

Добар однос је 70:30 у корист јунетине. Неки кувари у месо додају и ситно сецкану сланину, тако су паприке много укусније и сочније.

Паприке не пуните до врха

Након што очистите паприку од семенки, напуните је смесом, али никад до врха.

Током кувања пиринач ће набубрити, па смеса може да испадне, а паприке попуцају.

Паприку можете затворити колутом парадајза или кромпира, да смеса из ње не би изашла напоље.

Додајете превише запршке

Паприке спадају у поврће које се теже вари, а ако томе додате и масноћу и много запршке, постоји ризик да пожалите што сте појели једну више.

Лакша варијанта подразумева мање запршке или брашно и мало алеве паприке размућене у води, којима се такође може згуснути јело.

Погрешно спремате пиринач

Ако прекувате пиринач, резултат неће бити баш најбољи. Зато је у смесу с месом најбоље додати сиров (некуван).

Пробајте! 👌

(Stil)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЈЕДНА ГРЕШКА ИХ КОШТАЛА ЖИВОТА: Откривен узрок несреће у којој су страдали Ана Радовић и њен пријатељ (ФОТО)

ЈЕДНА ГРЕШКА ИХ КОШТАЛА ЖИВОТА: Откривен узрок несреће у којој су страдали Ана Радовић и њен пријатељ (ФОТО)

АУТОМОБИЛ са телима Ане Радовић (20) и Александара Масалушић (37) пронађен је јуче на магистралном путу Пожега-Чачак, а прве информације из истраге указују да је узрок тешке несреће пребрза вожња, односно неприлагођена брзина условима на путу.

27. 11. 2025. у 18:47

У ХИТНОЈ ПОМОЋИ СЕ ЈАВИЛИ НА ПОЗИВ СА АНИНОГ ТЕЛЕФОНА: Новости откривају шта се дешавало након страшне несреће код Чачка

У ХИТНОЈ ПОМОЋИ СЕ ЈАВИЛИ НА ПОЗИВ СА АНИНОГ ТЕЛЕФОНА: "Новости" откривају шта се дешавало након страшне несреће код Чачка

АНА Радовић (20) из Чајетине и њен пријатељ Александар Масалушић (37) погинули су у тешкој саобраћајној несрећи у Овчарско-кабларској клисури, када су се сурвали са пута Чачак-Пожега, а након несреће са Аниног телефона "ајфон" упућен је позив хитној помоћи, сазнају "Новости".

27. 11. 2025. у 14:19

Коментари (0)

ЗАСТРАШУЈУЋЕ ОТКРИЋЕ НА ГРАДИЛИШТУ КОД ДОБАНОВАЦА