ГАЗИРАН, А ДОМАЋИ И ЗДРАВ: Уживајте у освежавајућем соку без вештачких додатака и препуном пробиотика
У ери када су индустријски газирани напици пуни шећера и адитива, све више људи траже здравије алтернативе.

Foto: Shutterstock
Домаћи газирани сок постаје све популарнији као освежавајући напитак који можете сами припремити уз минималне састојке и без штетних додатака, а успут је здрав и безбедан за децу.
Састојци:
- 1 кг јабука
- 1 равна кашика шећера
- 250 мл сока од поморанџе
- 250 мл лимуновог сока
- 500 мл сурутке
- Мешавина зачина (штапићи цимета, звездасти анис, кардамом, каранфилић, ђумбир)
Припрема:
Исецкане јабуке помешајте са мешавином зачина, прелијте водом. Кувајте на јакој температури, док не почне да ври. Затим смањите температуру и почните да гњечите јабуке.
Смесу два пута процедити газом. Додајте 1 равну кашику шећера, 250 мл сока од поморанџе, 250 мл лимуновог сока и 500 мл сурутке и добро промешајте.
Течност сипајте у стаклене флаше и покрените ферматацију 24х. Уколико будете дуже вршили ферматацију можете довести до газираног алкохолног пића.
Након 24х напитак постаје благо газиран и спреман за уживање.
(крстарица)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

РЕЦЕПТ ЗА СОК ОД ДРЕЊИНА: Ојачајте имунитет уз помоћ здравог и укусног напитка
23. 03. 2025. у 10:00

ДОМАЋИ ЛИКЕР ОД ЈАГОДА: Слатко и мирисно пиће које осваја неодољивом аромом
14. 03. 2025. у 16:00

ХЛАДАН ЧАЈ КОЈИ ЋЕ ВАМ ПОМОЋИ ДА СЕ РЕШИТЕ СТРЕСА: Делује одмах и прави је спас за организам (ВИДЕО)
03. 03. 2025. у 15:00Јована Васић

ШПАНИЈА ПРОГЛАСИЛА ВАНРЕДНО СТАЊЕ
МИНИСТАРСТВО унутрашњих послова Шпаније прогласило је ванредно стање након данашњег нестанка струје.
28. 04. 2025. у 21:32

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО КРАЈ: Коме је припао дворац у Бечу? Развели се Тони и Драгана
ПЕВАЧИЦА Драгана Мирковић и бизнисмен Тони Бијелић званично су се развели након 25 година брак.
30. 04. 2025. у 12:32
Коментари (0)