РЕЦЕПТ ЗА САВРШЕНО КРЕМАСТ ДОМАЋИ МАСКАРПОНЕ: Потребна су вам само два састојка

Новости онлине

06. 04. 2025. у 13:00

Маскарпоне је кремасти италијански сир који се користи у многим јелима, од популарних десерата попут тирамисуа до разних јела с тестенином. Откривамо како га лако можете направити код куће, и то од само два састојка.

РЕЦЕПТ ЗА САВРШЕНО КРЕМАСТ ДОМАЋИ МАСКАРПОНЕ: Потребна су вам само два састојка

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 500мл слатке павлаке за шлаг
  • 1 кашика лимуновог сока

Припрема:

Ставите слатку павлаку у чинију. Ставите тигањ на средњу ватру и загревајте слатку павлаку док не достигне температуру од око 85 степени. Ако немате дигитални термометар, загрејте слатку павлаку до кључања. Када павлака достигне жељену температуру, односно када почне мало да кључа, склоните је са рингле и охладите неколико минута уз стално мешање да из павлаке изађе што више воде. 

Затим поново вратите павлаку на ватру, проврите, склоните са рингле и додајте лимунов сок. Овај корак је кључан јер ће кисела супстанца помоћи да се павлака стисне и претвори у жељену масу. Мешајте неколико минута да се киселина равномерно распореди. Наставите да загревате смешу на лаганој ватри још 5-10 минута, повремено мешајући. Смеша треба да постане гушћа и да се формирају мале грудвице. Ако се то није догодило, можете додати још неколико капи лимуновог сока. Потпуно охладите смешу на собној температури. 

Припремите посуду и цедило. Покријте цедиљку дебелом газом или платненом пеленом и ставите је у чинију. Сипајте смешу на газу. Течност из цедиљке и газе треба оцедити у чинију. Све заједно ставите у фрижидер преко ноћи, идеално најмање 12 сати. Следећег дана добићете између 250 и 280 г маскарпоне сира.


Савети: 

Ако желите да маскарпоне буде гушћи, можете га оставити и дуже у фрижидеру, како би се вишак течности још више истиснуо. Ако сте љубитељ јачих укуса, можете додати мало соли за додатну дубину укуса. Овај рецепт можете прилагодити количини коју желите да припремите, само обратите пажњу на однос павлаке и киселине. Уместо лимуна можете користити и сирће, али је препоручљиво користити лимунов сок јер је укус много блажи и пријатнији.

 

(zadovoljna.hr)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПА ХАЈДЕ ДА ПРОДУЖИМО ЗАДОВОЉСТВО Захарова упутила мистериозну поруку Западу

"ПА ХАЈДЕ ДА ПРОДУЖИМО ЗАДОВОЉСТВО" Захарова упутила мистериозну поруку Западу

ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова изјавила је данас да су западне земље забринуте због тога каква би још нова испитивања оружја Русија могла да спроведе након демонстрације ракете "Буревестник".

01. 11. 2025. у 19:52

САД ИЗДАЛЕ ГЕНЕРАЛНУ ДОЗВОЛУ ДО АПРИЛА: Одлажу се санкције руској нафтној компанији

САД ИЗДАЛЕ ГЕНЕРАЛНУ ДОЗВОЛУ ДО АПРИЛА: Одлажу се санкције руској нафтној компанији

СЈЕДИЊЕНЕ Америчке Државе су данас издале тзв. "генералну дозволу" којом се привремено одлажу санкције Росњефту у Немачкој до 29. априла 2026. године, објавило је америчко министарство финансија.

29. 10. 2025. у 16:17

АЦА УДАРИО НА НЕДУ: Родила се у ТРИ града - она је медицински феномен!

АЦА УДАРИО НА НЕДУ: Родила се у ТРИ града - она је медицински феномен!

ПЕВАЧ Аца Лукас поново је изазвао велику пажњу јавности када је гостовао у подкасту „Б-13“ код македонског шоумена Бојана Јовановског, познатијег као Боки 13, и жестоко критиковао певачицу Неду Украден. У свом препознатљивом стилу, без длаке на језику, Лукас је коментарисао, како тврди, „вишеструки идентитет“ своје колегинице.

04. 11. 2025. у 12:33

Коментари (0)

РУСИЈА ГЛЕДА И НЕ ВЕРУЈЕ! Добила вест коју нико није очекивао