КАКО ДА НАПРАВИТЕ ДОМАЋЕ ПИШКОТЕ: Поступак припреме је једноставан и брз, а испадну укусније него куповне
Најчешће их користимо за тирамису или разне колаче, али пишкоте су укусни кексићи који се могу јести и сами. Припрема је брза и лака, а овај рецепт ће вам доказати да много тога можемо припремити и код куће.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 2 јаја
- 60 г шећера
- 50 г оштрог брашна
- 30г скробног брашна
- 1 ванилин шећер
- 1 мала кашичица прашка за пециво
Припрема:
Одвојите жуманца од беланаца. Умутите жуманца док не постану пенаста, па полако додајте половину припремљене количине шећера (30 г) и ванилин шећер.
Беланца умутити миксером док се не стврдну и не почну да прелазе у снег. Наставите да мутите уз додавање друге половине шећера (30 г) у неколико наврата. На крају ћете добити чврст снег.
Снег полако умешати у жуманца. Помешајте вишенаменско и скробно брашно и прашак за пециво у чинији, а затим просејте кроз сито на смесу жуманца и снега. Полако сједините све састојке лаганим мешањем.
Плех обложити масним папиром. Припремите кесу за украшавање торте (силиконску или једнократну), а ако је немате, можете користити обичну кесу за замрзивач, одсеците један врх. Рупа на врху не би требало да буде шира од врха вашег палца.
Припремљену смесу ставите у кесу и од ње обликујте пишкоте. Сами бирајте величину пишкота, али пазите да оставите довољно простора између сваког од њих јер ће током печења расти и ширити се.
Ставите у рерну загрејану на 170 степени и пеците док пишкоте не добију златножуту боју, око 10 минута. Када изађу из рерне, још увек ће бити мало мекане на додир, али ће се после хлађења стврднути и постати ваздушасти, баш као пишкоте из продавнице.
Савет: Топле пишкоте можете уваљати у гранулирани шећер или сачекати да се охладе па их посути шећером у праху, какаом или отопљеном чоколадом.
(krstarica)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ФЕНОМЕНАЛНА КЕКС ТОРТА: Укус који многи обожавају
30. 12. 2024. у 11:00Новости онлине

ПЕЧЕНИ КОЛАЧ ОД СИРА: Одличан десерт у савршеном слатко-сланом споју
23. 01. 2025. у 16:00Новости онлине

ШПАНИЈА ПРОГЛАСИЛА ВАНРЕДНО СТАЊЕ
МИНИСТАРСТВО унутрашњих послова Шпаније прогласило је ванредно стање након данашњег нестанка струје.
28. 04. 2025. у 21:32

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО КРАЈ: Коме је припао дворац у Бечу? Развели се Тони и Драгана
ПЕВАЧИЦА Драгана Мирковић и бизнисмен Тони Бијелић званично су се развели након 25 година брак.
30. 04. 2025. у 12:32
Коментари (0)