МИСЛИТЕ НА НОВУ ГОДИНУ И БОЖИЋ: Торта од меса - Савршено предјело за свечану трпезу
Ову слану посластицу ништа не може да надмаши на празничној трпези, уживајте у супер комбинацији укуса.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- телеће шницле 700 г
- ћуреће бело месо 700 г
- свињске шницле 700 г
- сланина 300 г
- кисела павлака 400 г
- сенф 3 пуне кашике
- качкаваљ 350 г
- со, бибер по укусу
- суви биљни зачин по укусу
Припрема:
Шницле добро осушите папирним убрусом, истуцајте их тучком за месо и зачините сољу и сувим биљним зачином. У дубљи подмазан плех ставите телеће шницле, премажите их павлаком и сенфом, па по њима поспите по 100 грама сецкане сланинице и 100 грама ренданог качкаваља. Преко њих ставите ћуреће шницле, премажите их павлаком и сенфом, па и по њима поспите по 100 грама сецкане сланинице и 100 грама ренданог качакаваља.
Преко ставите свињске шницле, премажите их павлаком и сенфом, па и по њима поспите по 100 грама сецкане сланинице и 100 грама ренданог качкаваља. Торту прекријте фолијом и пеците око сат и по на 200 степени. Петнаестак минута пред крај печења скините фолију, поспите још мало ренданог качкаваља, па вратите у рерну да се запече и сва течност испари.
Готову торту извадите из рерне и оставите је да се прохлади пре него што почнете да је сечете. Декоришите у зависности од прилике за коју припремате ову моћну слану торту.
(superrecepti)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ЗАБОРАВИТЕ НА РУСКУ И МИМОЗУ: Чувена румунска салата из рерне, ово свечано предјело украсиће сваку трпезу (ВИДЕО)
19. 12. 2024. у 11:00Новости онлине

ПОСНИ РОЛАТ ОД СПАНАЋА: Фантастично предјело за славску трпезу
16. 12. 2024. у 15:00

ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије
ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова данас је назвала упозорења Европске уније председнику Србије Александру Вучићу у вези његове посете Москви за Дан победе, "бандитизмом и уценом''.
30. 04. 2025. у 16:55

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО КРАЈ: Коме је припао дворац у Бечу? Развели се Тони и Драгана
ПЕВАЧИЦА Драгана Мирковић и бизнисмен Тони Бијелић званично су се развели након 25 година брак.
30. 04. 2025. у 12:32
Коментари (0)