КАКО ДА НАПРАВИТЕ БЕЛО КУВАНО ВИНО: Симфонија укуса за уживање са најдражима
Обично људи кувају црно, али ево као да скувате бело вино. Бело кувано вино је напитак који ће својом аромом да улепша празнике, а сасвим је другачијег укуса од црног вина.

Фото Shutterstock
Састојци:
- 1 поморанџа
- 16 каранфилића
- 2 л белог вина
- 240 г шећера
- 120 мл сока од поморанџе
- 1 лимун исечен
- 8 штапића цимета, изломљених
- 14 целих семенки алеве паприке
- 6 махуна кардамона, згњечених
За сервирање:
- кришке лимуна
- штапићи цимета
- свеж мускатни орашчић
Припрема:
Како бисте направили кувано вино, поморанџу избодите каранфилићима и исеците је на пола. Сипајте вино, шећер и сок од поморанџе у шерпу. Након тога додајте наранџу, лимун исечен на колутове и зачине. Кувајте на веома лаганој ватри, повремено мешајући, 20-30 минута. Сервирајте и уживајте.
(stvarukusa)
Препоручујемо

ИДЕАЛАН НАПИТАК ЗА ХЛАДНЕ ДАНЕ: Комбинација вина и цимета ће вас оборити с ногу
02. 12. 2024. у 15:00

РЕЦЕПТ ЗА ШЕРБЕТ: Напитак који ће вас угрејати, а можда и смирити кашаљ
06. 11. 2024. у 18:58

ШОК ПРОГНОЗА ЗА ОКТОБАР: Најављено да ће пасти пола метра снега! Овакве екстреме ни метеоролози не памте
ПРЕМА најавама метеоролога, октобар 2025. почеће у Србији под утицајем продора хладног ваздуха са североистока Русије који је дошао до Немачке и Пољске, али се полако приближава ка нама што ће проузроковати развој циклона у Јонском, Тиренском и делу Јадранског мора и већ 1. октобра, у среду, у вечерњим часовима на југу и југозападу Србије почеће да пада киша.
30. 09. 2025. у 20:58

"ЗАШТО МИ ПИПАШ ЖЕНУ?" Овако је почела туча на свадби у Горњем Милановцу, насрнули на доктора (ВИДЕО)
СВАДБЕНО весеље у Горњем Милановцу претворило се у хаотичну сцену када је дошло до несвакидашњег инцидента.
30. 09. 2025. у 16:10

НЕ ДА НА ЋЕРКУ Богданин отац очитао лекцију Вељку, јасно му ставио до знања: "Можда пре ниси имао овакву девојку..."
ВЕЉКО је увек истицао да жели велику породицу са много деце којима ће усадити праве вредности и традицију.
29. 09. 2025. у 16:17
Коментари (0)