ПАПРИКЕ ПУЊЕНЕ КУПУСОМ БЕЗ КОНЗЕРВАНСА И СИРЋЕТА: Од сада ћете их правити сваке године
Старински рецепт за паприке пуњене купусом без хемије свака домаћица би требала да запише, јер кад их једном пробају, стално ће их правити.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 3-4 кг купуса,
- 5-6 кг паприка,
- 5 л воде,
- 150 г соли
Припрема:
Скинути први слој лиски са купуса, обрезати корење и опрати га, па изрендати у већу тепсију. Паприке очистити од петељки и семенки, опрати их па их поређати на тањир обложен памучном крпом да се лепо осуше. Купус пребацити у ванглу, па постепено солити са две супене кашике соли и рукама мешати да со дође свуда. Оставити да стоји око сат времена.
Суве паприке изнутра помало посолити, поређати у тепсију и ставити да и оне стоје око сат времена.
У 5 л воде растворити 150 г соли и мешати док се со потпуно не истопи. Паприке до врха пунити купусом и ређати у пластичну посуду. Ако вам је остало мало купуса, поређајте га преко и између паприка. Затим прелити сланом водом, коју сте претходно промешали.
Одозго поклопити тањиром, притиснути и оставити да стоји 15 дана. Након тога зимница је спремна за конзумирање.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије
ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова данас је назвала упозорења Европске уније председнику Србије Александру Вучићу у вези његове посете Москви за Дан победе, "бандитизмом и уценом''.
30. 04. 2025. у 16:55

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ХАОС И ДРАМА НА САБАЛЕНКИНОМ МЕЧУ: Свађа. прозивке и на крају одлазак без руковања (ВИДЕО)
БЕЛОРУСКИЊА Арина Сабаленка савладала је Марту Костјук из Украјине за пласман у полуфинале мастерса у Мадриду, а то је било све само не обичан меч.
01. 05. 2025. у 09:30
Коментари (0)