ЧОКОЛАДНА УСКРШЊА ЈАЈА: Улепшајте празничну трпезу савршеном посластицом
Уколико желите да припремите, поред правих ускршњих јаја и сласну посластицу у знаку Васкрса, ево једног укусног рецепта који ће вам помоћи у томе.
За чоколадна јајца (за 15 ком.)
Састојци:
- 1 шоља од 250 г путера од кикирикија
- 1/4 шоље јаворовог сирупа
- 1 кашичица екстракта ваниле
- 1 шоља бадемовог брашна
- 1 шоља сецкане чоколаде
- 1 кашика уља
Припрема:
У чинији дрвеном кашиком помешајте путер од кикирикија, јаворов сируп и екстракт ваниле. Затим умешајте бадемово брашно. Формирајте тесто у облику јаја и ставите на плех обложен пек-папиром. Ставите их у замрзивач на 30 минута. За глазуру отопите чоколаду и уље у микроталасној. Након што су јаја стегла, извадите их из замрзивача и са две виљушке умочите свако јаје у отопљену чоколаду те вратите на папир за печење или решетку за хлађење. Убаците их опет у замрзивач на 15 минута. Можете их чувати у херметички затвореној посуди у замрзивачу до два месеца.
(trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
"ВИ СТЕ ОДГОВОРНИ ЗА СМРТ РАИСИЈА" Стејт департмент о паду хеликоптера: Нећемо да се извињавамо
ИРАНСКА влада је одговорна за одлуку да управља хеликоптером старим 45 година у, како је описано, лошим временским условима, а не било који други актер, рекао је портпарол америчког Стејт департмента Метју Милер током брифинга.
20. 05. 2024. у 20:38
КАКО УКРАЈИНСКА ВОЈСКА УБИЈА ЦИВИЛЕ? Амерички медиј изнео застрашујућа сазнања
УКРАЈИНСКА војска злоупотребљава алкохол и дрогу и под њиховим утицајем убија цивиле, пише амерички медиј Дејли бист, преноси РИА Новости.
20. 05. 2024. у 19:17
КО ЈЕ ЦРВЕНИ КОМАНДАНТ? Једини Србин генерал Црвене армије - Лењин му био захвалан, страдао од Стаљинове руке (ФОТО)
ИСТОРИЈА Совјетског Савеза, светске суперсиле 20. века, упамтила је бројне хероје, борце, официре који су својим јунаштвом и резултатима задивили свет. У периоду када се СССР тек стварао и уздизао, значајан помена био је и допринос једног Србина, Данила Срдића (1896-1937), првог и јединог Србина који је био генерал Црвене армије. Ово је његова прича.
20. 05. 2024. у 11:53
Коментари (0)