ДОМАЋЕ ГУМЕНЕ БОМБОНЕ: Направите здраву верзију без шећера и адитива - деца их посебно воле
За домаће гумене бомбоне вам не треба много шећера нити адитива. Ако их ваши клинци обожавају, понудите им здравију верзију.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 375 мл сока по избору
- 3 кашике јаворовог сирупа
- 4 и по кашике желатина у праху
- 3 кашичице праха по вашем избору (мача прах, асаи прах, агар прах..)
Припрема:
У мањој шерпи загрејте сок и јаворов сируп заједно (не кувајте). Смањите топлоту и додајте прах по избору. Добро промешати. Додајте желатин у праху и мешајте док се потпуно не раствори. Склонити са ватре и процедити смесу кроз сито. Пажљиво сипајте смесу у силиконски калуп. Ставите у фрижидер да се стегне око 15 минута. Након тога извадите бомбоне из калупа. Чувајте до 3 недеље у фрижидеру у затвореној посуди. За гумене бомбоне различитих боја, поновите ову методу три пута, али сваки пут са различитом врстом сока.
(Stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ТУФАХИЈЕ - НАПРАВИТЕ ОБАВЕЗНО: Да ли уопште постоји неко ко не воли овај колач
26. 12. 2023. у 16:21

ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије
ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова данас је назвала упозорења Европске уније председнику Србије Александру Вучићу у вези његове посете Москви за Дан победе, "бандитизмом и уценом''.
30. 04. 2025. у 16:55

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО КРАЈ: Коме је припао дворац у Бечу? Развели се Тони и Драгана
ПЕВАЧИЦА Драгана Мирковић и бизнисмен Тони Бијелић званично су се развели након 25 година брак.
30. 04. 2025. у 12:32
Коментари (0)