ШЕХЕРЕЗАДИН ПУДИНГ СА ПЕЧЕНИМ ЈАБУКАМА: Кремасти десерт који у комбинацији с овим воћем даје феноменалан ужитак
ДОНОСИМО вам рецепт за Шехерзадин пудинг с печеним јабукама, којем нећете одолети!
Зашто осим обичног пудинга не бисте испробали нешто мало другачије и направили један прави оријентални десерт.
Састојци:
* 2 јабуке
* 2 кришке интегралног хлеба
* измрвљени лешници или ораси
* 1 л млека + 1 дл млека
* 3 кашике пшеницног скроба
* 2 кашике меда
* мало цимета
Припрема:
1. Јабуке исеци на коцкице, посути их циметом и додати два парцета интегралног хлеба исеценог на коцкице и измрвљене лешнике или орахе. Све то још једном поновити, прелити са 1 дл млека и пеци у малом плеху на 175 степени 20-25 минута.
2. За то време на рингли загрејати литар млека, а у цинији размутити три кашике пшеницног скроба и сипати у проврело млеко. Смањити ватру и уз стално мешање кувати (ко воли, може да скува обицан пудинг од ваниле).
3. Кад поцну да се стварају мехури, додати две кашике меда, промешати, скинути с ватре и охладити. У одговарајуцу цашу сипати јабуке, одозго ставити пудинг и украсити по жељи.
(Стил)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЊУЈОРК ТАЈМС: Руси прешли северну границу таквом брзином и снагом, Украјинци били потпуно изненађени
ОФАНЗИВА руских снага на харковском правцу показала се толико брзом и снажном да им оскудне одбрамбене структуре Украјине нису постале препрека, а осиромашени редови украјинских оружаних снага нису били спремни да бране своје положаје, пише Њујорк тајмс.
19. 05. 2024. у 07:38
"ТО ЈЕ НОЋНА МОРА" Један гест на састанку Путина и Си Ђинпинга изазвао панику у САД
ПРИЈАТЕЉСКИ загрљај између руског председника Владимира Путина и кинеског председника Си Ђинпинга био је доказ колосалног стратешког пораза Сједињених Америчких Држава, рекао је аналитичар Херитиџ фондације Мајкл Пилсбери у интервјуу за Фокс њуз.
19. 05. 2024. у 07:15
КАКО ЈЕ КОСОВО И МЕТОХИЈА ДОБИЛО ИМЕ? Различито порекло и велика симболка - назив користе САМО СРБИ
КОСОВО и Метохија веома су значајан део српске историје и традиције, али ретки су они који знају како је тако важно поднебље нашег постанка и идентитета добило име. Обе речи у називу нађе јужне покрајине имају различито порекло и велику симболику.
18. 05. 2024. у 11:47
Коментари (0)