СВИ ЋЕ ХВАЛИТИ ВАШЕ ПОСЛАСТИЦЕ А МОЖЕ ДА СТОЈИ И 90 ДАНА: Како да направите најбољи фондан?

Novosti online

18. 03. 2024. у 17:21

ФОНДАН делује тешко за прављење али ми вам доносимо једноставан начин припреме. На бази меда је, укусан, а сви ће вам тражити рецепт.

СВИ ЋЕ ХВАЛИТИ ВАШЕ ПОСЛАСТИЦЕ А МОЖЕ ДА СТОЈИ И 90 ДАНА: Како да направите најбољи фондан?

Фото Shutterstock

Састојци:

* 50 г путера 

* 1 кашичица багремовог меда 

* 1/2 кесице желатина 
* 30 мл воде 
* 600 гр шећера у праху
* пар капи екстракта ваниле

Фото Shutterstock

Припрема:

Помешајте желатин помешајте са водом па оставите 10 минута да набубри. 

Сипајте мед у шерпу и и кувајте на ниској темепратури док не крене да се топи. Додајте путер и промешајте, па скините са шпорета.

Онда додајте желатин и лепо промешајте, па додајте просејани шећер у праху. Месите смесу док не постане глатка.

За лепши укус додајте ванилу у смесу. Додајте пар капи боје за храну, по потреби. Чувајте фондан на собној температури, у посуди са поклопцем.

Може да стоји 90 дана. 

(Trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita на обали Саве: Станови на овој локацији су за оне који живе своје снове

Dolce Vita на обали Саве: Станови на овој локацији су за оне који живе своје снове

Можете ли да замислите лепоту свакодневице која почиње на обали Саве до које стижете лаганом шетњом кроз јединствену луксузну пешачку зону, а завршава се испијањем вина на вашој пространој тераси с погледом на реку или у врхунском ресторану до ког стижете пешке? У истом дану сте с лакоћом обавили посао, одрадили тренинг, уживали у куповини нових комада гардеробе најлуксузнијих брендова у непосредном комшилуку, а стигли сте и да са децом проведете време у зеленилу, јер се све што вам треба налази надохват руке.

14. 05. 2024. у 10:00

Коментари (0)

БОРИО САМ СЕ ЗА ЖИВОТ, ЊИХОВ БЕС ЈЕ БИО СВЕ ВЕЋИ И ВЕЋИ: Никола Роквић је једва извукао живу главу 25. дана ходочашћа (ВИДЕО)