ШАПИЦЕ НА МАСТИ: Рецепт који се генерацијама припрема и који се прави од састојака које имамо у кући

Новости онлине

09. 03. 2024. у 13:00

Шапице се праве са машћу, јер им то даје онај познати осећај "топљења" у устима.

ШАПИЦЕ НА МАСТИ: Рецепт који се генерацијама припрема и који се прави од састојака које имамо у кући

Фото Shutterstock

Наравно, могу се правити и са маргарином или путером.

Ово су колачи који могу дуго да стоје.

Састојци:

  • 2 јаја
  • 150 - 200 г шећера
  • 200 г масти
  • 400 г брашна
  • 1/2 прашка за пециво
  • 2 ванилин шећера
  • корица лимуна
  • 150 г млевених ораха
  • прах шећер за посипање

Припрема:

Пенасто умутити маст са шећером, додати јаја, корицу лимуна, прашак за пециво и 1 ванилин шећер и поново добро умутити.

Додати брашно и замесити тесто. Калупиће плехане за шапице намазати уљем или машћу и посути брашном.

У сваки плехчић притиснути тесто не превише равно у калупу.

Ставити калупе у плех пећи на 180 степени Ц 30 мин.

Вадити док су врући уваљати у прах шећер замирисан ванилин шећером.

(Stvarukusa/mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

СКАНДАЛ! СПАЈИЋ ЈАВНО ПРИЗНАО: Никакав проблем није, гласаћемо за Резолуцију о геноциду у Сребреници