РЕЦЕПТ СА БЕЛОГ ДВОРА: Палачинке принцезе Јелисавете

Novosti online

05. 02. 2024. у 07:00

КАДА је први пут крочила у одаје Белог двора, принцеза Јелисавета је тражила само овакве палачинке.

РЕЦЕПТ СА БЕЛОГ ДВОРА: Палачинке принцезе Јелисавете

Фото Shutterstock

Састојци:

 ЗА ТЕСТО: 

* јаја, 1 ком

* меко брашно, 200 г
* со, прстохват
* млеко, 300 мл
* минерална или обична вода, 150 мл
* уље, за подмазивање тигања

 ЗА ФИЛ: 

* кристал-шећер, по жељи

* сок од лимуна, по укусу

Припрема:

У суд сипајте брашно, јаје и половину млека, па размутите варјачом или жицом за мућење.

И без миксера зачас ћете добити глатко тесто, без грудвица. Постепено улијте остатак млека, потом и воде. Нек тесто одстоји бар 15 минута и онда пеците палачинке. Тигањ намажите уљем за сваку палачинку. Кутлачом сипајте тесто у тигањ и брзо га разлијте.

Пеците палачинку с једне стране док ивице не почну да се одвајају, а онда одмах окрените и с друге стране пеците 10 секунди. Тесто можете да направите и с другачијим односом млека и воде, али нека то заједно буде 450 мл течности. Готове палачинке поспите кристал-шећером, накапајте сок од лимуна, брзо уролајте и одмах послужите.👌

(Super recepti/Žena)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita на обали Саве: Станови на овој локацији су за оне који живе своје снове

Dolce Vita на обали Саве: Станови на овој локацији су за оне који живе своје снове

Можете ли да замислите лепоту свакодневице која почиње на обали Саве до које стижете лаганом шетњом кроз јединствену луксузну пешачку зону, а завршава се испијањем вина на вашој пространој тераси с погледом на реку или у врхунском ресторану до ког стижете пешке? У истом дану сте с лакоћом обавили посао, одрадили тренинг, уживали у куповини нових комада гардеробе најлуксузнијих брендова у непосредном комшилуку, а стигли сте и да са децом проведете време у зеленилу, јер се све што вам треба налази надохват руке.

14. 05. 2024. у 10:00

Коментари (0)

ИТАЛИЈА У ШОКУ: Ево због кога је Јаник Синер оставио девојку (ФОТО)