УСПЕВА И ПОТПУНИМ ПОЧЕТНИЦИМА: Кето лимун пита савршена за дијету
МОЖЕТЕ да је једете без гриже савести.

Foto: Jutjub/Printskrin/ Marjan voće
Уместо брашна и шећера користи се бадемово брашно и еритритол.
Потребно је:
За кору:
* 150 г бадемовог брашна
* 50 г истопљеног путера
* 1 кашика еритритола
* прстохват соли
За фил:
* 3 велика јајета
* 100 мл свеже цеђеног лимуновог сока
* Рендана корица 1 лимуна
* 60 г еритритола (или по укусу)
* 50 г путера (исецканог на коцкице)
Припрема:
У једној посуди помешајте бадемово брашно, еритритол, со и отопљен путер, па мешајте.
Излијте смесу у калуп обложен пек папиром. Пеците 10 до 12 минута, у рерни загрејаној на 170 степени.Пустите да се охлади. Засебно умутите јаја па додајте лимунов сок, корицу и еритритол. Мешајте на средње јакој ватри, око 7 до 10 минута, док се смеса не згусне.
Онда скините са ватре и додајте коцкице путера, па мешајте док се не отопи. Преко коре сипајте врео лимун фил, па поравнајте и оставите да се прохлади на собној температури.
Онда оставите у фрижидеру да се стегне. Сеците на парчиће, па поспите колач са мало еритритола у праху.
Пријатно!
(Trpeza)
Препоручујемо

ЛАГАНА И ЗДРАВА: Фит пита са тиквицом, шаргарепом и овсеним пахуљицама
27. 06. 2025. у 07:00

"КРАЉИЦА ЛЕТА" - ГОТОВА У ТРИ КОРАКА, А ТРАЖИЋЕТЕ ЈОШ: Пита с тиквицама
24. 06. 2025. у 11:00

МОЛДАВИЈА ДОНЕЛА ОДЛУКУ ВЕЗАНУ ЗА СРБИЈУ: Ограничили увоз ове намирнице из наше земље
ВЛАДА Молдавије донела је одлуку о привременом ограничењу увоза шећера из Србије, уз образложење да на тај начин жели да заштити домаћу производњу и стабилизује тржиште.
10. 10. 2025. у 13:22

РУСИ ОТКРИЛИ ЧИМЕ СУ СИНОЋ ГАЂАЛИ УКРАЈИНУ: "Одговор на терористичке ударе по цивилним објектима"
РУСКЕ оружане снаге током ноћи извеле су масовни напад на енергетске објекте који напајају војно-индустријски комплекс Украјине, саопштило је Министарство одбране Русије.
10. 10. 2025. у 14:48

"ОТЕЋЕ ВАМ ДЕЦУ! Мирјана Бобић Мојсиловић упозорила родитеље
"ЗАТО, родитељи, док још није касно, зграбите своју децу и забавите их сами!"
09. 10. 2025. у 10:15
Коментари (0)