ПОСНИ УШТИПЦИ ОД ИНТЕГРАЛНОГ БРАШНА: Одличан избор када желите брз и укусан доручак
Својом привлачном текстуром и богатим укусом, ови уштипци освојиће непца и оних најзахтевнијих гурмана.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- Интегрално брашно 2 шоље
- Прашак за пециво 1 кашичица
- Со 1 кашичица
- Шећер 1 кашичица
- Сушено биље (мајчина душица, оригано, босиљак по жељи) 1/2 кашичице
- Минерална вода 1 шоља
- Уље 2 кашике
- Уље за пржење
Припрема:
У великој посуди, помешајте интегрално брашно, прашак за пециво, со, шећер и сушено биље. Додајте газирану воду и уље, па све добро промешајте док смеса не постане глатка. Ако је смеса превише густа, додајте још мало воде, а ако је превише течна, додајте још мало брашна.
У дубоком тигању, загрејте уље за пржење на средње високој температури. Уље треба бити довољно дубоко да уштипци могу слободно пливати у њему. Када је уље вруће, кашиком узимајте смесу и пажљиво спуштајте уштипке у уље. Пржите их са обе стране док не постану златно-смеђи и хрскави, отприлике 2-3 минута по страни. Користите шупљу кашику да извадите уштипке из уља и ставите их на папирни убрус да се оцеди вишак уља. Посне уштипке послужите топле.
(superrecepti)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

ШПАНИЈА ПРОГЛАСИЛА ВАНРЕДНО СТАЊЕ
МИНИСТАРСТВО унутрашњих послова Шпаније прогласило је ванредно стање након данашњег нестанка струје.
28. 04. 2025. у 21:32

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО - РАЗВЕЛА СЕ ГАГА: Процес дуг 13 месеци, ПРОМЕНИЛА презиме, а Тони има нову девојку и то милионерку
ПАПИРИ за развод певачице Драгане Мирковић и Тонија Бијелића су потписани, а бракоразводни поступак је окончан после нешто више од годину дана.
29. 04. 2025. у 14:20 >> 14:21
Коментари (0)