ИДЕАЛНИ ЗА ДОРУЧАК: Пужићи са качкаваљем, феноменални и сочни
Једноставни, мекани и преукусни пужићи идеални су у сваком моменту, сигурни смо да ћете их обожавати.

Foto: Profimedia
Састојци:
за тесто:
- Брашно 500 г
- Суви квасац 1 кесица
- Топла вода 250 мл
- Шећер 1 кашичица
- Со 1 кашичица
- Уље 50 мл
за фил:
- Качкаваљ 100 г
- Бели лук 3-4 чена
- Путер или маргарин 50 г
- Суви першун по жељи
- Со и бибер по укусу
Припрема:
У великој посуди помешајте топлу воду, шећер и суви квасац. Оставите да одстоји 5-10 минута док се квасац не активира и смеса не постане пенаста. Додајте уље, со и постепено додајте брашно, мешајући док не добијете мекано тесто. Пребаците тесто на благо побрашњену површину и месите око 5-7 минута док не постане глатко и еластично. Вратите тесто у посуду, покријте чистом кухињском крпом и оставите на топлом месту да нарасте, око 1 сат или док се не удвостручи.
У малој посуди помешајте омекшали путер или маргарин са ситно исецканим белим луком, сувим першуном (ако користите), сољу и бибером. Када је тесто нарасло, пребаците га на благо побрашњену површину и развуците у правоугаоник дебљине око 1 цм. Премажите тесто смесом од путера и белог лука. Равномерно поспите нарендани качкаваљ преко премазаног теста. Пажљиво уролајте тесто у чврсту ролну, почевши од дуже стране. Исеците ролну на једнаке комаде дебљине око 2-3 цм.
Поређајте пужиће у подмазан плех, остављајући мало простора између њих. Покријте плех чистом кухињском крпом и оставите да пужићи нарасту још 20-30 минута. Загрејте рерну на 180°Ц. Пеците пужиће 20-25 минута, или док не постану златно смеђи.
(superrecepti)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ПЕЦИВО СА ОВАСОМ И ТИКВИЦАМА: Садржи све што вам је потребно за добар почетак дана
05. 03. 2025. у 07:00Јована Васић

ЗА ДОРУЧАК ПРОБАЈТЕ НОРВЕШКЕ УШТИПКЕ: Праве се муњевитом брзином, од само 5 састојака
28. 02. 2025. у 07:00Јована Васић

КИФЛИЦЕ СА КИСЕЛИМ КУПУСОМ: Мекани и укусни залогаји, којима нико не може да одоли
23. 02. 2025. у 07:00Јована Васић

ПОГАЧИЦЕ ОД САМО 4 САСТОЈКА: Брзе и укусне, за савршен почетак дана
20. 02. 2025. у 07:00Јована Васић

ШПАНИЈА ПРОГЛАСИЛА ВАНРЕДНО СТАЊЕ
МИНИСТАРСТВО унутрашњих послова Шпаније прогласило је ванредно стање након данашњег нестанка струје.
28. 04. 2025. у 21:32

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО КРАЈ: Коме је припао дворац у Бечу? Развели се Тони и Драгана
ПЕВАЧИЦА Драгана Мирковић и бизнисмен Тони Бијелић званично су се развели након 25 година брак.
30. 04. 2025. у 12:32
Коментари (0)