АЈВАР ПИТА: Рецепт коме ћете се често враћати

Јована Васић

09. 03. 2025. у 07:00

Пита са ајваром може бити послужена и хладна и топла, за доручак или вечеру.

АЈВАР ПИТА: Рецепт коме ћете се често враћати

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 12 кора
  • 15 пуних кашика ајвара
  • 300 г сира
  • 3 јајета
  • 1/2 чаше павлаке
  • 300 г шампињона
  • 1 кашичица соли
  • 1 кашичица прашка за пециво
  • сусам и ланено семе за посипање

Припрема:

Коре поделите у три групе, по четири коре, за три ролата. Шампињоне издинстајте док не испари сок. Помешајте јаја, сир, павлаку, прашак за пециво и со. Једну кору мало попрскајте уљем, па на њу ставите другу кору. На другу кору ставите пет пуних кашика ајвара, размажите па ставите трећу кору. На њу додајте трећину фила са сиром па ставите четврту кору. На њу ставите трећину шампињона и све умотајте у ролат. Поновите све и са остатком кора. Ролате (три) ставите у подмазан плех, премажите сваки ролат остатком смесе од сира и поспите сусамом и ланеним семеном. Ставите у загрејану рерну и пеците док не порумени.

(trpeza)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ОВО НИКАКО НЕ РАДИТЕ ДРУГОГ ДАНА СВЕТОГ НИКОЛЕ: Обичаји које многи верници не знају

ОВО НИКАКО НЕ РАДИТЕ ДРУГОГ ДАНА СВЕТОГ НИКОЛЕ: Обичаји које многи верници не знају

СВЕТИ Никола или Никољдан је слава коју слави велики број верника у Србији. Често можемо чути да је то дан када или славите или идете на славу, па не чуди што се за овај дан везују бројни обичаји.

20. 12. 2025. у 08:41

Коментари (0)

ДОБРА ВЕСТ ЗА ПЕНЗИОНЕРЕ: Попусти у продавницама до 6.500 динара - ево како да их добијете