ПИТА ГУЖВАРА СА ЈОГУРТОМ И СИРОМ: Брзо се спрема, лепша је од бурека и баш свима успева

Јована Васић

03. 03. 2025. у 07:00

Пита која се брзо спрема, лепша од бурека и баш свима успева.

ПИТА ГУЖВАРА СА ЈОГУРТОМ И СИРОМ: Брзо се спрема, лепша је од бурека и баш свима успева

Фото Shutterstock

Састојци:

  • 500 г кора за питу
  • 300 г крављег сира
  • 1 дл уља
  • 1 дл јорурта
  • 1 дл киселе воде
  • 4 јајета

Припрема:

Умутите јаја, додајте сир и све добро сједините. Додајте течне састојке и направите смесу као за палачинке. На дно подмазаног округлог плеха ставите једну кору, мало је премажите филом, ставите и другу кору, а остале коре згужвајте у руци, намочите филом и ређајте по дну плеха. Не сабијајте коре и оставите им простора да се лепо рашире током печења.

За врх оставите две коре и сложите их као и прве две. По врху коре ставите мало фила, засеците оштрим ножем на четири дела и пеците гужвару на 200 степени док не порумени.

Када се испече нека одстоји још 10 минута у топлој рерни.

(ona)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ФЕНОМЕНАЛНИ БОНУСИ ДОБРОДОШЛИЦЕ - ИЗАБЕРИТЕ ОМИЉЕНИ