СЛАСНИ БУРЕК СА КРОМПИРОМ: Савршен спој хрскавих кора и сочног фила
Заборавићете на онај куповни, за савршен почетак дана.
Foto: Shutterstock
Састојци:
- 500 г кора
- 600 г кромпира
- 1 главица црног лука
- суви биљни зачин
- со
- бибер
За прелив:
- 1, 5 дцл уља
- 2, 5 дцл воде
- 1 кашичица соли
Припрема:
Рерну загрејте на 200 степени. Црни лук продинстајте на мало уља. Скините са ватре па додајте рендани кромпир и зачине. Добро промешајте. Сједините уље, воду и со. У плех обложен папиром за печење ређајте по 2 коре па их преливајте припремљеном смесом. Нанесите фил преко кора. Понављајте поступак све док не утрошите сав материјал. Прелијте задњу кору. Пеците бурек 20 ак минута у рерни загрејаној на 200 степени. Пријатно! (trpeza)
Препоручујемо
"ПА ХАЈДЕ ДА ПРОДУЖИМО ЗАДОВОЉСТВО" Захарова упутила мистериозну поруку Западу
ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова изјавила је данас да су западне земље забринуте због тога каква би још нова испитивања оружја Русија могла да спроведе након демонстрације ракете "Буревестник".
01. 11. 2025. у 19:52
САД ИЗДАЛЕ ГЕНЕРАЛНУ ДОЗВОЛУ ДО АПРИЛА: Одлажу се санкције руској нафтној компанији
СЈЕДИЊЕНЕ Америчке Државе су данас издале тзв. "генералну дозволу" којом се привремено одлажу санкције Росњефту у Немачкој до 29. априла 2026. године, објавило је америчко министарство финансија.
29. 10. 2025. у 16:17
СРПКИЊА КОЈА ЈЕ ОЧАРАЛА МУСОЛИНИЈА Одбила италијанско држављанство: "На дну моје душе - Српство"
ТОКОМ изложбе у Риму 1935. године, где је Милена Павловић излагала са италијанским уметницима, Мусолини је препознао њено презиме и застао да је упозна.
05. 11. 2025. у 08:43
Коментари (0)