ХЛЕБ СА СПАНАЋЕМ И ФЕТА СИРОМ: Одушевиће вас својом мекоћом и савршено уклопљеним укусима
Можете га јести за доручак, ужину, вечеру, када год пожелите.

Фото Shutterstock
Састојци:
- 40 мл уља
- 280 г спанаћа, грубо исецканог
- 2 влашца, исецкана
- 2 јајета, лагано умућена
- 95 г кефира
- 190 г брашна
- 2 кашичице прашка за пециво
- 1/2 кашичице соли
- 140 г фета сира, измрвљеног
- 2 кашике мирођије, сецкане
- 60 г исецканог моцарела сира
Припрема:
Како бисте направили овај хлеб, прво загрејте рерну на 180 степени. Тепсију обложите папиром за печење. У великом тигању загрејте 1 кашичицу уља на средње јакој температури. Додајте лук и пржите 1 минут. Додајте грубо сецкани спанаћ и пржите док скоро не усахне – 1 минут. Пребаците на тањир обложен папирним убрусом да се мало охлади. Осушите најбоље што можете.
У великој чинији умутите јаја, уље и кефир, док смеса не постане глатка. Убаците брашно, прашак за пециво, со и бибер по укусу и промешајте да се сједине. Убаците фету, моцарелу, мирођију, влашац и спанаћ. Пребаците тесто у посуду и равномерно га распоредите. Пеците 50-60 минута. Оставите да се стегне у посуди 10 минута, а затим пренесите на решетку да се потпуно охлади. Уживајте.
(stvar ukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ХЛЕБ ОД ОВСЕНИХ ПАХУЉИЦА И ЈОГУРТА: Лаган и здрав хлеб који се брзо спрема
30. 07. 2024. у 07:00

РЕЦЕПТ ЗА ДОМАЋИ БАГЕТ: Мекан и мирисан, лепши је од оног из пекаре
26. 07. 2024. у 18:00

ДОМАЋИ ХЛЕБ ОД ИНТЕГРАЛНОГ БРАШНА: Нема ничег лепшег од домаћег хлеба
25. 07. 2024. у 20:00

КУКУРУЗНИ ХЛЕБ БЕЗ КВАСЦА И ГЛУТЕНА: Здрав и укусан, а спрема се брзо
18. 07. 2024. у 07:00

ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије
ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова данас је назвала упозорења Европске уније председнику Србије Александру Вучићу у вези његове посете Москви за Дан победе, "бандитизмом и уценом''.
30. 04. 2025. у 16:55

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО КРАЈ: Коме је припао дворац у Бечу? Развели се Тони и Драгана
ПЕВАЧИЦА Драгана Мирковић и бизнисмен Тони Бијелић званично су се развели након 25 година брак.
30. 04. 2025. у 12:32
Коментари (0)