ПИТА СА ШЉИВАМА: Рецепт за најсочнију питу од шљива
Укусна пита од шљива са софтаним преливом који чини да се лепи за прсте.
Foto: Shutterstock
Састојци:
- 2 кг шљива
- 4 до 5 јаја
- 1 шоља шећер ( шоља од 300г.)
- 1 шоља киселог млека или густог јогурта
- 125мл. уља
- 1 шоља гриза
- 2 кесице ванил шећера
- 1 прашак за пециво
- 500 грама готових кора за питу
Прелив:
- 500мл воде
- 1 шоља шећера
- 1 ванил шећер
- сок од 1/2 лимуна
- неколико колутова лимуна
Припрема:
Прво очистите и 2 кг шљива испеците у рерни на 200 степени Целзијуса око 45мин. У шљиве додајте по вашем укусу неколико кашика шећера. Печене шљиве оставите да се охладе.
Затим умутите фил од јаја, шећера, киселог млека, уља, гриза, ванил шећера, прашка за пециво и гриза. У већи плех сложите једну кору па је премажите добијеним филом као за палачинке. Затим другу кору премажите, па трећу, па ставите фил од шљива. Тако ређајте до краја. Завршите филом од јаја. Испеците у рерни на 200 степени Целзијуса. Затим охлађену питу прелијте са охлађеним преливом од воде, шећера и лимуна.
Препоручујемо
ЛЕТЊА ПИТА СА ВИШЊАМА: Класик без мане, по старом рецепту из бакине кухиње
16. 07. 2024. у 17:00
ПИЈАНА ПИТА ОД КАЈСИЈА: Ништа лепше од домаћег слатког колача
12. 07. 2024. у 07:00
ЗЕЛЕНСКИ СА ПРВЕ ЛИНИЈЕ ФРОНТА ПОСЛАО ПОРУКУ ОЧАЈА: Руса је све више и више! Ситуација тешка и компликована
ПРЕДСЕДНИК Украјине Володимир Зеленски је изјавио да је ситуација на фронту тешка и компликована и да се повећава број руских снага.
20. 12. 2025. у 07:09
РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета
РУСИЈА је померила своје планове за директну агресију са 2030. на 2027. годину, а Европа је све гласнија о ризику од директног сукоба, у којем би се балтичке државе могле наћи под окупацијом.
20. 12. 2025. у 09:41
Објављени ИНТИМНИ кадрови Меланије Трамп из КУПАТИЛА - и то ЗЛАТНОГ! Доналд је питао да ли је видела, она му одговорила (ВИДЕО)
МЕЛАНИЈА је беспрекорно стилизована – шешири, штикле, фризура – све је у складу са њеним хладним и контролисаним имиџом
19. 12. 2025. у 19:01
Коментари (0)