ПИТА ОД ПАЛАЧИНАКА И СПАНАЋА: Овакву питу до сада нисте спремали
АКО сте љубитељи палачинака, а хоћете да спремите и нешто здраво, овај рецепт је пун погодак.

Foto: Shutterstock
А младог спанаћа има на сваком кораку.
Нема мекше и укусније пите, а припрема се очас посла.
Састојци:
- 8 палачинки
За надев:
- 300 г сира
- 2 кашике качкаваља
- 100 г спанаћа или блитве (може смрзнут 6 колутова)
- 1 јаје
- 1 кашика киселе павлаке
За прелив:
- 1 јаје
- 200 мл јогурта
- 100 мл млека
- 2 кашике ренданог качкаваља
Припрема:
Испеците палачинке, а затим измрвите сир и додајте јаје, спанаћ, качкаваљ и павлаку и све то добро сједините. Нафилујте сваку палачинку са две кашике надева. Палачинке преклопите тако да добијете квадрат и ређајте их у науљен плех. Након тога, направите прелив, тако што ћете умутити јаје, у које ћете додати јогурт, млеко и мало уља. Све то добро сједините, затим додајте сир и промешајте.
Прелијте преко палачинки и пеците на 220 степени око 40 минута.
Пријатно! (stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије
ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова данас је назвала упозорења Европске уније председнику Србије Александру Вучићу у вези његове посете Москви за Дан победе, "бандитизмом и уценом''.
30. 04. 2025. у 16:55

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО КРАЈ: Коме је припао дворац у Бечу? Развели се Тони и Драгана
ПЕВАЧИЦА Драгана Мирковић и бизнисмен Тони Бијелић званично су се развели након 25 година брак.
30. 04. 2025. у 12:32
Коментари (0)