ГОТОВ ЈЕ ЗА 15 МИНУТА: Брзи хлеб без квасца
ЗДРАВИЈА је варијанта од класичног, а укус му је још лепши. Једноставно и лако направите хлеб од спелтиног брашна.

Фото Shutterstock
Потребно је:
* 600 г спелтиног брашна
* 200 мл киселе воде
* 200 мл јогурта
* 1 јаје
* 1 прашак за пециво
* 2 кашике уља
* 1 кашичица соли
* 1 кашичица шећера
* 3 кашике мешавине семенки од сусама, бундеве, лана и сунцокрета
Припрема:
У 600 г спелтиног брашна сипајте прашак за пециво, помешајте и лагано сипајте јогурт и киселу воду. У ту смесу сипајте и 1 цело јаје и наставите са мешањем. Онда додајте уље, со и шећер и умесите тесто за хлеб од спелте. У умешено тесто додајте мешавину семенки.
На крају такође добро промесите све ово. Премажите уљем тепсију у којој ћете пећи хлеб од спелтиног брашна, поспите мало брашном и ставите обликовану векну хлеба да се пече.
Пеците у рерни загрејаној на 200 степени 40 минута.
(Trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

4 ПОСНА ЈЕЛА ПО РЕЦЕПТУ МОНАХА СА АТОСА: Најлепши оброци из хиландарског кувара
30. 11. 2023. у 12:00

ТОПИ СЕ У УСТИМА, А НИЈЕ КРЕМПИТА: Брзи ванила колач, који се не пече
30. 11. 2023. у 17:00

ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије
ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова данас је назвала упозорења Европске уније председнику Србије Александру Вучићу у вези његове посете Москви за Дан победе, "бандитизмом и уценом''.
30. 04. 2025. у 16:55

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО КРАЈ: Коме је припао дворац у Бечу? Развели се Тони и Драгана
ПЕВАЧИЦА Драгана Мирковић и бизнисмен Тони Бијелић званично су се развели након 25 година брак.
30. 04. 2025. у 12:32
Коментари (0)