ПАЛАЧИНКЕ СА ПИЛЕЋИМ МЕСОМ: Можете их и поховати
Палачинке припремите и испеците према уобичајеном рецепту. На мало уља пропржите лук и љуту папричицу (може и бели лук), додајте насецкане шампињоне, промешајте, посолите, па додајте зачине. Динстајте, уз доливање воде по потреби.

Фото Shutterstock
Пред крај додајте пилетину коју сте претходно скували. На палачинке распоредите по 2-3 кашике смесе (у једном реду), па их смотајте као сарму (прво увијте крајеве ка унутра, па онда заролајте палачинке). Похујте их на уобичајени начин - прво их уваљајте у брашно, затим у умућена јаја, па у презле. Пржите на врелом уљу док не добију фину боју. Вадите их на папринате убрусе да упију вишак масноће.
Потребно је:
- 3 комада пилећих прса
- 300 г очишћених шампињона
- 1 главица црног лука
- 1 љута папричица
- мешавина зачина (першун, мајчина душица, оригано, нана)
- со
- 6-8 палачинки (направите их као што то уобичајено радите)
За поховање:
- брашно
- 4 јајета
- презле
- уље за пржење
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије
ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова данас је назвала упозорења Европске уније председнику Србије Александру Вучићу у вези његове посете Москви за Дан победе, "бандитизмом и уценом''.
30. 04. 2025. у 16:55

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ХАОС И ДРАМА НА САБАЛЕНКИНОМ МЕЧУ: Свађа. прозивке и на крају одлазак без руковања (ВИДЕО)
БЕЛОРУСКИЊА Арина Сабаленка савладала је Марту Костјук из Украјине за пласман у полуфинале мастерса у Мадриду, а то је било све само не обичан меч.
01. 05. 2025. у 09:30
Коментари (0)