РЕЦЕПТ ЗА ПОСНЕ ПРЖЕНИЦЕ: За супер почетак дана
И у данима поста можете да уживате у омиљеном доручку. Једноставно је, укусно и неодољиво.

Фото Shutterstock
Састојци:
- Хлеб 4 кришке
- Биљно млеко 1 шоља
- Брашно 1 кашика
- Кукурузно брашно 1 кашика
- Со прстохват
- Куркума по жељи
- Уље за пржење
Припрема:
У великој посуди помешајте биљно млеко, брашно, кукурузно брашно, со и куркуму. Мешајте док се сви састојци добро не сједине и не добијете глатку смесу. Умочите сваку кришку хлеба у смесу, пазећи да се добро натопи са обе стране. У тигању загрејте уље на средњој температури. Пржите кришке хлеба у загрејаном уљу док не постану златносмеђе и хрскаве са обе стране, око 2-3 минута по страни. Извадите прженице из тигања и ставите их на папирне убрусе да се оцеде од вишка уља.
(superrecepti)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ПОСНИ МАФИНИ СА ЛИМУНОМ: Фантастична комбинација укуса
18. 12. 2024. у 15:24Новости онлине

ПОСНЕ БАНАНА КУГЛИЦЕ: Неодољива посластица од само три састојка
03. 01. 2025. у 09:00Новости онлине

ПО ОРИГИНАЛНОМ РЕЦЕПТУ СА ХИЛАНДАРА: Посна жито мусака, сочна и феноменална
02. 01. 2025. у 07:00Новости онлине

ПОСНИ ЧВАРЦИ: Не заостају за "оригиналом", праве се врло лако и изузетно су укусни
02. 01. 2025. у 15:00Новости онлине

ШПАНИЈА ПРОГЛАСИЛА ВАНРЕДНО СТАЊЕ
МИНИСТАРСТВО унутрашњих послова Шпаније прогласило је ванредно стање након данашњег нестанка струје.
28. 04. 2025. у 21:32

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО КРАЈ: Коме је припао дворац у Бечу? Развели се Тони и Драгана
ПЕВАЧИЦА Драгана Мирковић и бизнисмен Тони Бијелић званично су се развели након 25 година брак.
30. 04. 2025. у 12:32
Коментари (0)