ПАЛАЧИНКЕ ОД ХЕЉДИНОГ БРАШНА: Једноставан десерт који сви воле са здравим брашном

Новости онлине

16. 07. 2024. у 16:27

Хељдино брашно је здравије од обичног, па сада омиљену посластицу направите са њим. Ако желите можете само хељдино да користите, не морате да додајте обично.

ПАЛАЧИНКЕ ОД ХЕЉДИНОГ БРАШНА: Једноставан десерт који сви воле са здравим брашном

Фото: А. М.

Састојци:

  • 100 г хељдиног брашна
  • 200 г белог брашна
  • 2 јајета
  • 400 мл киселе воде
  • со
  • мало шећера по жељи
  • маслиново уље

Припрема:

У чинију сипајте брашно, додајте јаја, со и киселу воду. Може се додати и мало уља и шећера. Све добро жицом измешајте. Тигањ за палачинке подмажите уљем, добро загрејте и сипајте по једну кутлачу теста на средину, па окрећите да се тесто разлије. Пеците са једне и друге стране да се запече.

(stvar ukusa)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЈЕДНА ГРЕШКА ИХ КОШТАЛА ЖИВОТА: Откривен узрок несреће у којој су страдали Ана Радовић и њен пријатељ (ФОТО)

ЈЕДНА ГРЕШКА ИХ КОШТАЛА ЖИВОТА: Откривен узрок несреће у којој су страдали Ана Радовић и њен пријатељ (ФОТО)

АУТОМОБИЛ са телима Ане Радовић (20) и Александара Масалушић (37) пронађен је јуче на магистралном путу Пожега-Чачак, а прве информације из истраге указују да је узрок тешке несреће пребрза вожња, односно неприлагођена брзина условима на путу.

27. 11. 2025. у 18:47

У ХИТНОЈ ПОМОЋИ СЕ ЈАВИЛИ НА ПОЗИВ СА АНИНОГ ТЕЛЕФОНА: Новости откривају шта се дешавало након страшне несреће код Чачка

У ХИТНОЈ ПОМОЋИ СЕ ЈАВИЛИ НА ПОЗИВ СА АНИНОГ ТЕЛЕФОНА: "Новости" откривају шта се дешавало након страшне несреће код Чачка

АНА Радовић (20) из Чајетине и њен пријатељ Александар Масалушић (37) погинули су у тешкој саобраћајној несрећи у Овчарско-кабларској клисури, када су се сурвали са пута Чачак-Пожега, а након несреће са Аниног телефона "ајфон" упућен је позив хитној помоћи, сазнају "Новости".

27. 11. 2025. у 14:19

Коментари (0)

ГОЛД ПАРК – ЗЛАТНО ИСКУСТВО КУПОВИНЕ НА ОТВОРЕНОМ!