МАНЧМЕЛОУ ПО БАКИНОМ РЕЦЕПТУ: Посластица коју сви волимо

Новости онлине

18. 04. 2024. у 11:40

Могуће је да направите домаћи манчмелоу коме нико неће одолети.

МАНЧМЕЛОУ ПО БАКИНОМ РЕЦЕПТУ: Посластица коју сви волимо

Foto: Shutterstock

Састојци

  • За бисквите:
  • 200 г глатког брашна
  • 1 кашичица какаоа
  • 1 мали прстохват соли
  • 50 г шећера
  • ½ кашичице прашка за пециво
  • ¼ кашичице соде бикарбоне
  • ¼ кашичице цимета
  • 1 јаје
  • 100 г путера
  • За пену од беланаца:
  • 60 мл воде
  • 1 кашика меда (ливада)
  • 160 г шећера                                                                                                                      1 бурбон ванилин шећер
  • 10 г желатина у праху + 2 кашике воде
  • 2 беланца мали
  • 1 прстохват соли
  • За чоколадну глазуру:

    200 г црне чоколаде

    4 кашике уља                                                                                                                                                                                                                                                           

    Припрема:

  • Од састојака за бисквит умесите тесто, формирајте га у лоптицу, умотајте у прозирну фолију и оставите у фрижидеру најмање 1 сат, најбоље преко ноћи. Два листа обложите папиром за печење. Радну површину лагано поспите брашном и охлађено тесто разваљајте веома танко (тесто ће нарасти током печења). Малим округлим калупом исеците тесто на кругове пречника око 4 цм и ставите их на плех. Пеците 8-10 минута на 190 °Ц. Печене кексе охладите. Док се бисквити хладе, припремите мус.    

Помешајте желатин са 2 кашике воде и оставите да набубри (око 10 минута). У шерпи загрејте 60 мл воде, додајте мед, ванилију и 80 г шећера. Кувајте на јакој ватри док не прокључа, а затим смањите ватру и наставите да кувате још кратко док се на површини не створе мехурићи. Када добијете сируп, склоните га са рингле и умешајте припремљени желатин. Док се сируп кува, посолите беланац и умутите га у мек снег, а постепено додајте преостали шећер (80 г) и наставите да миксате. У беланца, уз непрекидно мешање, полако у танком млазу додајте припремљен сируп и мешајте док се све не сједини у чврсту пену. Напуните кесу за пециво смесом од беланаца и исцедите мало смесе на средину сваког колачића. Оставите пуњене колачиће да се осуше на собној температури сат-два.

За глазуру чоколаду исеците на мање комаде, истопите на пари или у микроталасној, па додајте уље и добро промешајте. Умачите један по један колачић у чоколаду и оставите на решетку да се оцеди, а затим пребаците у плех обложен папиром за печење и оставите на хладнијем месту да се чоколада стегне. Послужите охлађене колачиће и уживајте!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИЈА је померила своје планове за директну агресију са 2030. на 2027. годину, а Европа је све гласнија о ризику од директног сукоба, у којем би се балтичке државе могле наћи под окупацијом.

20. 12. 2025. у 09:41

Коментари (0)

Огласили се стручњаци – ево колико је у Србији заиста зависника од игара на срећу