ТОРТА ПТИЧЈЕ МЛЕКО: Када је једном пробате, правићете је стално

Новости онлине

13. 04. 2024. у 14:00

Спрема се лако и прилично брзо.

ТОРТА ПТИЧЈЕ МЛЕКО: Када је једном пробате, правићете је стално

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • За кору:
  • 3 јаја,
  • 125 г брашна,
  • 125 г шећера,
  • 50 г какаа,
  • 8 г прашка за пециво,
  • 30 г растопљеног путера + 20 мл карамел сирупа.
  • За крем:
  • 5 беланаца,
  • 300 г шећера у праху,
  • 15 г желатина + 20 г какаа.
  • За глазуру:
  • 100 г чоколаде,
  • 70 г путера.  

Припрема: Јаја и шећер умутити, додати отопљен путер, брашно, какао и прашак за пециво, па све добро сјединити миксером. Сипати у плех пречника 20 цм са обручем, поравнати и пећи 25 минута на 180 степени. Извадити на даску, премазати карамел сосом, па вратити обруч са плеха.

Умутити беланца са шећером у праху, додати размућен желатин па прелити половину смесе преко коре, а у другу половину додати 20 г какаа и умутити. Сипати преко белог фила и промешати кашиком лагано да се прошарају филови. Поравнати па ставити у фрижидер на два сата.

Отопити чоколаду с путером па прелити преко охлађене торте и вратити у фрижидер на 30 минута. Уживајте!

(Still)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita на обали Саве: Станови на овој локацији су за оне који живе своје снове

Dolce Vita на обали Саве: Станови на овој локацији су за оне који живе своје снове

Можете ли да замислите лепоту свакодневице која почиње на обали Саве до које стижете лаганом шетњом кроз јединствену луксузну пешачку зону, а завршава се испијањем вина на вашој пространој тераси с погледом на реку или у врхунском ресторану до ког стижете пешке? У истом дану сте с лакоћом обавили посао, одрадили тренинг, уживали у куповини нових комада гардеробе најлуксузнијих брендова у непосредном комшилуку, а стигли сте и да са децом проведете време у зеленилу, јер се све што вам треба налази надохват руке.

14. 05. 2024. у 10:00

Коментари (0)

НАЈАТРАКТИВНИЈА ХРВАТИЦА БЕСНА: Е, баш идем!