НЕОДОЉИВЕ ШАМ РОЛНЕ: Старински рецепт за нове генерације - Хрскаве споља, а кремасте унутра
ШАМ РОЛНЕ - Лепе су на око, а још лепши укус имају.

Foto: Shutterstock
За овакав колач се вреди потрудити, сви ће бити одушевљени.
Састојци:
За лиснато тесто:
- 450 г брашна
- 50 г путера
- 250 мл топле воде
- 2 жуманца
- 1 кашичица сирћета
- прстохват соли
За премаз:
- 450 г путера
- 50 г брашна
За шам:
- 10 беланаца
- 600 гр шећера
Припрема:
За тесто помешајте брашно, со и путер, па додајте жуманца, сирће и топлу воду. Месите да добијете глатко тесто. Растањите га оклагијом и намажите премазом од измешаног брашна и путера. Савијте као писмо и растањите оклагијом у правоугаоник. Поновите исто још једном. Савијте тако да десна трећина преклопи средњу трећину, а онда преклопите левом страном и оставите да стоји пола сата у фрижидеру. Поновимо исти поступак још 2 пута.
Тесто растањите оклагијом у облик правоугаоника, исеците на траке и обмотајте их око модлица за ролне. Пећи у загрејаној рерни на 250 степени. За шам умутити беланца у чврст снег и додавати мало по мало шећера. Мутите док се шећер истопи. Охлађене ролне напуните шамом. По жељи поспите их шећером у праху.
(Trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије
ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова данас је назвала упозорења Европске уније председнику Србије Александру Вучићу у вези његове посете Москви за Дан победе, "бандитизмом и уценом''.
30. 04. 2025. у 16:55

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ХАОС И ДРАМА НА САБАЛЕНКИНОМ МЕЧУ: Свађа. прозивке и на крају одлазак без руковања (ВИДЕО)
БЕЛОРУСКИЊА Арина Сабаленка савладала је Марту Костјук из Украјине за пласман у полуфинале мастерса у Мадриду, а то је било све само не обичан меч.
01. 05. 2025. у 09:30
Коментари (0)