СТАРИНСКИ РЕЦЕПТ ЗА ОРАСНИЦЕ: Потребно вам је само 4 састојка, а веома лако се праве
ОРАСНИЦЕ су старински колачи који су радо виђени на свакој трпези, а изузетно лако се праве.
За љубитеље слаткиша са орасима, ораснице су један од најбољих колача. Не треба вам пуно састојака, а лако се праве. Најважније је само да добро умутите беланца.
Састојци:
- 3 беланцета
- 250 г млевених ораха
- 250 г шећера у праху
- 1 кашика лимуновог сока
- 250 г сецканих ораха
Припрема:
Мутити миксером 3 беланцета један минут, па додавати кашику по кашику шећера у праху, не прекидајући мућење. Када добијете чврст снег додати кашику цеђеног лимуна и мутити још пола минута.
У умућена беланца сипати 250 г млевених ораха, и промешати ручно, док се све добро не сједини. Кашичицом вадити фил, ставити у сецкане орахе, посути орасима преко и руком обликовати ваљак, па савити благо у полумесец. Маса је мекана па не треба превише притискати. Ређати у плех у који је стављен пек папир.
Рерну загрејати на 200 степени, па када ставите ораснице да се пеку, смањити температуру на 150 степени и пећи 20 минута. Уколико су готове и пре овог времена извадите их да се не би пресушиле. Колаче можете чувати и до 10 дана у затвореној лименој кутији.
(Курир Стил)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
СЛАТКА ПОГАЧА: Мекано тесто пуњено чоколадом је посластица коју нико не пропушта
16. 08. 2023. у 21:00
ПУТИН ИМЕНОВАО ШОЈГУА: Ево коју ће нову функцију обављати бивши министар одбране Русије
ПРЕДСЕДНИК Русије Владимир Путин именовао је Сергеја Шојгуа за секретара Савета безбедности Русије.
12. 05. 2024. у 20:42
ТЕРОР СЕ СМУЧИО И ИЗРАЕЛЦИМА Шок на америчкој Си-Ен-Ен: Приказани логори за Палестинце смештене у војним базама у пустињи
ПРАВО из "ведрог медијског неба" на Си-Ен-Ен је у петак емитован подужи ТВ прилог о злоставању палестинских затвореника у Војној бази Сде Теиман у пустињи Негев, а потврђено је и да се друге две израелске касарне базе Анатот и Офер на окупираној Западној обали користе за тамничење Палестинаца.
12. 05. 2024. у 20:51
АКО НЕКОМ ПОЗАЈМИТЕ ОВУ КЊИГУ, НЕ ОЧЕКУЈТЕ ДА ВАМ ЈЕ ВРАТИ!
Спремите се за путовање кроз тамни подземни свет за који до сада нисте знали.
09. 05. 2024. у 11:33
Коментари (0)