ПОСНИ ПАСУЉ НА ВОДИ: Идеалан ручак за све који се придржавају поста (ВИДЕО)
ИСПРОБАЈТЕ рецепт који је одушевио многе

Foto: Bakina kuhinja
Посни пасуљ на води је јело које се многима допало, идеално је за посне дане.
Потребно је:
- 500 г пасуља
- 1 шаргарепа
- 1 мањи целер
- 1 зелена паприка
- 1 већа главица црног лука
- 4 чена белог лука
- 1 кашичица брашна
- 1 кашичица црвене млевене паприке
- млевени бибер
- першунов лист
Припрема:
Пасуљ опрати, добро га истрљати рукама, па налити мало воду и оставити да се кува 2-3 минута.
Испрати, па налити воду, додати лук сецкан, шаргарепу и целер на коцке, ловоров лист, мало зрно бибера и зелену паприку по жељи.
Додати неколико кашика хладне воде. Жицом разбити грудвице и сипати у пасуљ. Оставити да ври неки минут. По потреби додати соли. Додати першунов лист. Ручак је готов.
Ставити да се скува. Размутити брашно, паприку и сецкан бели лук, затим кашику сувог зачина.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије
ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова данас је назвала упозорења Европске уније председнику Србије Александру Вучићу у вези његове посете Москви за Дан победе, "бандитизмом и уценом''.
30. 04. 2025. у 16:55

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО КРАЈ: Коме је припао дворац у Бечу? Развели се Тони и Драгана
ПЕВАЧИЦА Драгана Мирковић и бизнисмен Тони Бијелић званично су се развели након 25 година брак.
30. 04. 2025. у 12:32
Коментари (0)