РОЛНИЦА СА СИРОМ И МЕСОМ: Рецепт за савршену слану ролницу
Нежно лиснато тесто пуњено сочним млевеним месом и растопљеним сиром – ова ролница спрема се једноставно, а изгледа и мирише као из пекаре.

ФОТО: Novosti
Састојци
За фил
- 500 гр млевене говедине
- 4 кришке сира-гауда
- 1 ролница лиснатог теста или теста за пицу
- 1 главица црног лука, исецкана на коцкице
- 1 јаје
- со по укусу
- бибер по укусу
Припрема
Припрема пуњења
У тигању на мало уља пропржите исецкани црни лук до стакласте боје. Додајте млевену говедину, посолите и побиберите. Пржите док месо не добије лепу златно-браон боју.Оставите да се мало прохлади.
Формирање ролнице
Развијте лиснато или пица тесто на благо побрашњеној површини. По средини распоредите прохлађен фил од говедине. Преко меса положите кришке сира. Савијте тесто у ролницу, добро притискајући ивице да фил не исцури. Умутите јаје и премажите целу површину ролнице. Загрејте рерну на 200 °C. Ставите ролницу на плех обложен папиром за печење. Пеците 25–30 минута, док кора не постане златно-браон и хрскава.Оставите да се мало прохлади, затим исеците на кришке и послужите топло.
Пријатно!

ОВА МАЈКА ЈЕ ПОСЕБНА: Разлог су њена деца, а ево и зашто (ВИДЕО)
ОНИ су Илија, Јована и Василије Хаџи-Пурић, полазници Центра за таленте "Никола Тесла".
10. 09. 2025. у 12:13 >> 20:43

ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане
ПРЕСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је јуче приликом излагања о смањењу маржи на кућну хемију и прехрамбене производе, а у оквиру представљања нових економских мера за грађане, да снижење које ће уследити као последица ограничења трговачких маржи обухвата 3000 производа из 23 групе.
25. 08. 2025. у 13:15

УЖАС - ДА СЕ ПРЕВРНЕ ЖЕЛУДАЦ: Упали где производе крофне намењене ЦГ приморју - затекли су ХОРОР сцене (ВИДЕО)
Крофне су за многе једна од најпознатијих и најомиљенијих посластица на свету, али после гледања снимка који нам стиже из Црне Горе питање је како ћете убудуће гледати на оне куповне.
13. 09. 2025. у 17:03 >> 17:10
Коментари (0)