БАКА САВЕТУЈЕ: Од једног теста направите два фантастична рецепта (ВИДЕО)
Данас нам бака даје одличан савет како да будете практичне у кухињи
Foto: Bakina kuhinja
ВИШЕНАМЕНСКО ТЕСТО - потребно је
300 мл млека
50 гр маслаца
15 гр квасца
2 жуманца
550 гр брашна
соли мало
корица лимуна
Foto: Bakina kuhinja
ВИШЕНАМЕНСКО ТЕСТО - припрема
Замесити тесто од наведених састојака па оставити да одмори око 30 мин. покривено. Вадити од теста куглице 50 гр величине, па их у рукама обликовати у лоптице и стављати у послужавник на пек папир облик квадрата.
Покрити да одморе око 30 мин. Дршку од варјаче умочити у уље и бушити сваку крофну по средини. Пржити на тихом и дубоком уљу.
Foto: Bakina kuhinja
Мени је остало теста, па сам направила кифлице. Тесто развући оклагијом у што већи круг, па га исећи на троуглове и увити у кифле.
Покрити да одстоје и пећи на 200 степени 30 мин.
Пријатно!
Препоручујемо
САВРШЕН ДОРУЧАК: Фине мекане лепиње са кромпиром за добро јутро (ВИДЕО)
16. 03. 2023. у 12:00
ИМАТЕ ПУДИНГ, ИМАТЕ ВИШЊЕ? Зашто не бисте направили колач за сладокусце (РЕЦЕПТ)
16. 03. 2023. у 09:00
СЛАНЕ КОРПИЦЕ СА СПАНАЋЕМ: За доручак, вечеру или прилог уз ручак (ВИДЕО)
15. 03. 2023. у 12:00
НАПРАВИТЕ КЛУПКО ПОГАЧУ: Мекана и укусна, а брзо се спрема (ВИДЕО)
15. 03. 2023. у 15:00
ТРАМП ДОНЕО ОДЛУКУ: Повлачи амбасадоре и дипломате из окружења Србије
АДМИНИСТРАЦИЈА америчког председника Доналда Трампа повлачи скоро 30 каријерних дипломата са амбасадорских и других високих позиција у дипломатским представништвима САД у свету.
22. 12. 2025. у 10:32
РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета
РУСИЈА је померила своје планове за директну агресију са 2030. на 2027. годину, а Европа је све гласнија о ризику од директног сукоба, у којем би се балтичке државе могле наћи под окупацијом.
20. 12. 2025. у 09:41
"САД ЈЕ ТИТО ОДЈЕДНОМ ПОБИО ЈАДНЕ ХРВАТЕ..." Ведрана о бившој држави: "Све сам више Југословенка како време одмиче!"
ВЕДРАНА не бира речи када говори о времену Југославије...
24. 12. 2025. у 09:52
Коментари (0)