ИДЕЈА ЗА РУЧАК: Праве гурманске ролнице (ВИДЕО)
МАЛО другачији начин припреме

Фото: Јутјуб принтскрин/JelaJelena Petrovic
Испробајте рецепт за ронице припремљене на мало другачији начин. Гурмани ће уживати у њиховом укусу.
Гурманске ролнице - састојци:
пилећа прса
сенф
150 гр сувог врата или било које саламе
100 гр качкаваља
200 гр сланине танко насечене
соли бибера
1 кашичица сенфа
1 кашичица меда
1 кашика сока лимуна
1 кашика соја соса
1 кашика маслиновог уља
1 кашичица црвене паприке
Гурманске ролнице - припрема:
Месо исећи на танке шницле па их излупати између фолије. Сваку посолити и премазати сенфом. На сто поређати три листа суве сланине и на њу ставити месо.
Додати качкаваљ и суви врат и уроловати. Ређати у подмазан плех.
У чинију ставити сенф, мед, маслиново уље, сок лимуна паприку и соја сос. Све измешати и четкицом премазати ролнице.
Пећи на 210 степени Ц око 30-40 мин да лепо порумене. Сервирати топле. Гурмански ручак који се не једе сваки дан. Уживајте!
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ТЕСТЕНИНА СА ШУНКОМ И ПАВЛАКОМ: Уз сос од печурака нема грешке (ВИДЕО)
08. 03. 2023. у 15:15

ПРВА ПО УКУСУ И КВАЛИТЕТУ: Сарма испод сача освојиће сва ваша чула (ФОТО/ВИДЕО)
09. 03. 2023. у 21:00

ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије
ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова данас је назвала упозорења Европске уније председнику Србије Александру Вучићу у вези његове посете Москви за Дан победе, "бандитизмом и уценом''.
30. 04. 2025. у 16:55

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ОБРТ! Бастијан Швајнштајгер скинуо бурму, па поручио: "Било је лепо..."
НЕ СТИШАВАЈУ се приче о разводу Ане Ивановић и Бастијана Швајнштајгера. Иако се бивша тениска шампионка и немачки фудбалски ас годинама представљају као складан пар, друштвене мреже и медији последњих недеља брује о наводној кризи у браку и разводу.
04. 05. 2025. у 11:07 >> 11:11
Коментари (0)