СИТНИ КОЛАЧ ЗА ВЕЛИКИ УЖИТАК: Жербо коцке
Атрактивно изгледају, богате су орасима и чоколадом, могу дуго да стоје. Потребан вам је још неки разлог "за" да их направите?
Фото Shutterstock
Потребно је:
за тесто:
- 200 г масти (или путера)
- 15 г свежег квасца
- кесица прашка за пециво (10 г)
- кашика шећера
- јаје
- 400 г брашна
- 1 дл млека
За фил:
- 200 г шећера
- 350 г џема од кајсије
- 300 г млевених ораха
За глазуру:
- 200 г црне чоколаде
- 2-3 кашике уља
Припрема:
Квасац потопите у млако млеко, са шећером, и оставите 10 минута да надође. У дубљој вангли помешајте маст, јаје, прашак за пециво, надошли квасац и брашно и измесите у глатко тесто. Поделите га на три једнака дела, па сваки растањите оклагијом у танку кору. У плех ставите кору, премажите је џемом, поспите шећером и орасима, па цео поступак поновите још два пута, тако да на врху буде кора. Пеците у рерни, претходно загрејаној на 180 степени, 40-ак минута, односно док не поприми лепу, браонкасту боју. На пари отопите чоколаду са уљем, па добијеном глазуром прелијте колач док је још врео, да би се лепше разлила. Када се охлади, сеците и послужите.
Препоручујемо
ТЕСТЕНИНА СА ГРАШКОМ: Гурманске машнице - једноставно се праве, а сочне су и укусне
04. 04. 2025. у 10:00
ФАРБАЊЕ ЈАЈА САЛВЕТОМ: Најлакша техника коју ће обожавати и деца и одрасли
16. 04. 2025. у 10:00
ОВА МАЈКА ЈЕ ПОСЕБНА: Разлог су њена деца, а ево и зашто (ВИДЕО)
ОНИ су Илија, Јована и Василије Хаџи-Пурић, полазници Центра за таленте "Никола Тесла".
10. 09. 2025. у 12:13 >> 20:43
ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане
ПРЕСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је јуче приликом излагања о смањењу маржи на кућну хемију и прехрамбене производе, а у оквиру представљања нових економских мера за грађане, да снижење које ће уследити као последица ограничења трговачких маржи обухвата 3000 производа из 23 групе.
25. 08. 2025. у 13:15
УЖАС - ДА СЕ ПРЕВРНЕ ЖЕЛУДАЦ: Упали где производе крофне намењене ЦГ приморју - затекли су ХОРОР сцене (ВИДЕО)
Крофне су за многе једна од најпознатијих и најомиљенијих посластица на свету, али после гледања снимка који нам стиже из Црне Горе питање је како ћете убудуће гледати на оне куповне.
13. 09. 2025. у 17:03 >> 17:10
Коментари (0)