ПРАВА РАПСОДИЈА УКУСА: Необичан ролат правићете редовно

Новости онлине

12. 04. 2025. у 13:00

Сви укућани ће га обожавати.

ПРАВА РАПСОДИЈА УКУСА: Необичан ролат правићете редовно

Foto: Shutterstock

Састојци:

За кору:

  • 4 јајета
  • 100 г шећера
  • 100 г пшеничног брашна
  • 30 г густина
  • 1/2 кесице прашка за пециво
  • 3 капи жуте боје за колаче

За фил:

  • 250 г свежег сира
  • рендана кора 1 лимуна
  • 2 кашике сока од лимуна
  • 120 мл слатке павлаке
  • 3 кашике шећера

Припрема:

Од беланаца умутите чврст шам са шећером. Постепено додајте жуманца и боју. Брашно помешајте с прашком за пециво и густином, па додајте и то. Обложите папиром за печење плех, у који ћете сипати смесу за кору и пећи 20 минута на 180 степени. Док је тесто млако, увијте га заједно с папиром за печење у ролат влажном крпом. Миксером умутите сир са шећером, додајте нарендану кору и сок од лимуна. У посебној чинији умутите слатку павлаку, сједините с филом, па намажите кору ролата, поново је уролајте и оставите да се стегне.

(trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ФЕНОМЕНАЛНИ БОНУСИ ДОБРОДОШЛИЦЕ - ИЗАБЕРИТЕ ОМИЉЕНИ