МИНТ БРАУНИ: Не може боље од освежавајућег рецепта с ментом који одушевљава и укусом, и мирисом, и изгледом

Новости онлине

07. 08. 2024. у 14:00

Протеклих година имали смо прилику да видимо много интересантних верзија браунија које су направљене, па им неки додају освежавајуће воћке попут јагода и шљива, неки обогате њихов укус коштуњавим воћем, али један од дефинитивно најлепших оваквих колача јесте минт брауни! У питању је верзија с екстрактом менте, за коју не сумњамо да ће постати ваш омиљени колач. А прави се тако једноставно!

МИНТ БРАУНИ: Не може боље од освежавајућег рецепта с ментом који одушевљава и укусом, и мирисом, и изгледом

Foto: Shutterstock

Састојци:

За кору:
  • 100 грама чоколаде за кување
  • 70 грама шећера
  • 90 грама путера
  • 2 јајета
  • 100 грама меког брашна
  • 1 кашика прашка за пециво
  • 1 ванилин шећер
  • 20 грама бадема

За фил:

  • 2 кашике омекшалог путера
  • 6 кашика крем-сира
  • 2 кашике чврсто умућеног шлага
  • 250 грама шећера у праху
  • 1/2 кашичице екстракта менте
  • зелена боја за храну

За чоколадни слој:

  • 80 грама чврсто умућеног шлага
  • 100 грама чоколаде за кување
  • 70 грама путера

Припрема:
Кора
Пенасто умутити јаја, шећер и ванилин шећер, па додати путер који је одстојао на собној температури, чоколаду за кување и на крају брашно помешано с прашком за пециво. Потом додати млевене или ситно сецкане бадеме, па пећи у рерни претходно загрејаној на 200 степени око 25 минута.

Фил

У дубокој чинији миксером умутите омекшали путер и крем-сир док не добијете глатку масу, па додајте шлаг и наставите да мутите средњом брзином. Постепено додајте шећер у праху и мутите све време, па додајте и екстракт менте. Сипајте јестиву зелену боју док не добијете жељену нијансу. Мутите још неколико секунди, па прелијте преко коре. Ставите у фрижидер на најмање један сат.

Чоколадни слој
У већој шерпи загрејте све састојке за прелив на средњој ватри, непрестано мешајући, док се сви не истопе и не постану глатки. Затим склоните с ватре и ставите да се хлади око 15 минута. Потом сипајте преко добро охлађеног фила. Одложите у фрижидер да се хлади непокривено док се не стегне.
Пре сечења коцки оставите да одстоји двадесетак минута на собној температури.

(glossy)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПА ХАЈДЕ ДА ПРОДУЖИМО ЗАДОВОЉСТВО Захарова упутила мистериозну поруку Западу

"ПА ХАЈДЕ ДА ПРОДУЖИМО ЗАДОВОЉСТВО" Захарова упутила мистериозну поруку Западу

ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова изјавила је данас да су западне земље забринуте због тога каква би још нова испитивања оружја Русија могла да спроведе након демонстрације ракете "Буревестник".

01. 11. 2025. у 19:52

САД ИЗДАЛЕ ГЕНЕРАЛНУ ДОЗВОЛУ ДО АПРИЛА: Одлажу се санкције руској нафтној компанији

САД ИЗДАЛЕ ГЕНЕРАЛНУ ДОЗВОЛУ ДО АПРИЛА: Одлажу се санкције руској нафтној компанији

СЈЕДИЊЕНЕ Америчке Државе су данас издале тзв. "генералну дозволу" којом се привремено одлажу санкције Росњефту у Немачкој до 29. априла 2026. године, објавило је америчко министарство финансија.

29. 10. 2025. у 16:17

АЦА УДАРИО НА НЕДУ: Родила се у ТРИ града - она је медицински феномен!

АЦА УДАРИО НА НЕДУ: Родила се у ТРИ града - она је медицински феномен!

ПЕВАЧ Аца Лукас поново је изазвао велику пажњу јавности када је гостовао у подкасту „Б-13“ код македонског шоумена Бојана Јовановског, познатијег као Боки 13, и жестоко критиковао певачицу Неду Украден. У свом препознатљивом стилу, без длаке на језику, Лукас је коментарисао, како тврди, „вишеструки идентитет“ своје колегинице.

04. 11. 2025. у 12:33

Коментари (0)

РУСИЈА ГЛЕДА И НЕ ВЕРУЈЕ! Добила вест коју нико није очекивао