САВРШЕНЕ КРЕМ КОЦКЕ: Спој кремастог фила и лешника даје неодољив укус овом колачу
Када их једном пробате, увек ћете им се враћати.

Foto: Shutterstock
Састојци:
За крем:
- млеко 1 л
- жуманце 7
- шећер 7 кашика
- ванилин шећер 2 кесице
- брашно 9 кашика
- маргарин 250 г
За кору:
- беланце 7
- шећер 7 кашика
- ванилин шећер 1 кесица
- брашно 7 кашика
- прашак за пециво 1
- млеко за натапање 130 мл
За декорацију:
- крупно млевени печени лешници 50 г
Припрема:
У жуманца додајте шећер и ванилин- шећер и пенасто умутите. Део млека додајте у жуманца, а затим и брашно, па све сједините. Остатак млека ставите да проври и додајте смесу од жуманаца, па наставите да кувате на лаганијој ватри. Врућ крем пребаците у другу посуду, прекријте фолијом и оставите да се охлади. Охлађен крем умутите и додајте маргарин собне температуре исечен на коцкице. Све добро сједините и одложите у фрижидер. За кору умутите чврсто беланца постепено додајући шећер и ванилин-шећер. Брашно помешајте с прашком за пециво, додајте у беланца и варјачом сједините. Излијте смесу у подмазан и побрашњен четвртасти калуп и пеците 15 до 20 минута на 180 степени. Печену кору прелијте врућим млеком и оставите да упије. На кору нанесите охлађен крем, па одозго прелијте карамел глазуру и поспите лешницима.
(Super recepti/žena)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

СПРЕМИТЕ ШАМПИТУ: Најкремастији колач уз који су одрасле многе генерације
18. 07. 2024. у 13:00

КАО ОБЛАК ПУНОГ МЕКОГ ФИЛА: "Бела пахуља" - Омиљени колач Јованке Броз
17. 07. 2024. у 12:00

ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије
ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова данас је назвала упозорења Европске уније председнику Србије Александру Вучићу у вези његове посете Москви за Дан победе, "бандитизмом и уценом''.
30. 04. 2025. у 16:55

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО КРАЈ: Коме је припао дворац у Бечу? Развели се Тони и Драгана
ПЕВАЧИЦА Драгана Мирковић и бизнисмен Тони Бијелић званично су се развели након 25 година брак.
30. 04. 2025. у 12:32
Коментари (0)