РУСКА ПИТА С ПЕКМЕЗОМ: За пола сата готов слаткиш
Ово нам је једна од дражих пита, а комбинација ораха и пекмеза је увек топ.

Foto: Shutterstock
Тесто
6 жуманаца
100 г шећера
150 г маслаца
150 г оштрог брашна
пола кесице прашка за пециво
Фил
6 беленаца
150 г шећера у праху
150 г мљевених ораха
150 г пекмеза
Припрема
Тесто
Све састојке измиксајте па распоредите у посуду за печење коју сте науљили и побрашнили. Пеците у пећници загрејаној на 180 степени 10 до 12 минута.
Фил
Направите снег од беланаца, па додајте шећер. Измутите да нестану кристалићи. Додајте млевене орахе.
Премажите напола испечени бисквит кремом од ораха, па кашиком стављајте мало по мало пекмеза свуда по смеси.
Испеците до краја
Пеците све заједно још 15 до 20 минута. Пазите да површина не добије прејаку боју. Охладите па исеците.
Напомена: Можете избацити пекмез, или пак премазати полупечено тесто пекмезом, па по томе распоредити крем од ораха.
Препоручујемо

ДОМАЋЕ ЧОКОЛАДНЕ БАНАНИЦЕ: Кремасте и мекане, а топе се у устима
17. 04. 2024. у 14:38

ПОСНА САЛАТА ОД БОРАНИЈЕ И ПАСУЉА: Заситиће вас, а припрема је брза и једноставна
17. 04. 2024. у 13:00

ОВА МАЈКА ЈЕ ПОСЕБНА: Разлог су њена деца, а ево и зашто (ВИДЕО)
ОНИ су Илија, Јована и Василије Хаџи-Пурић, полазници Центра за таленте "Никола Тесла".
10. 09. 2025. у 12:13 >> 20:43

ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане
ПРЕСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је јуче приликом излагања о смањењу маржи на кућну хемију и прехрамбене производе, а у оквиру представљања нових економских мера за грађане, да снижење које ће уследити као последица ограничења трговачких маржи обухвата 3000 производа из 23 групе.
25. 08. 2025. у 13:15

УЖАС - ДА СЕ ПРЕВРНЕ ЖЕЛУДАЦ: Упали где производе крофне намењене ЦГ приморју - затекли су ХОРОР сцене (ВИДЕО)
Крофне су за многе једна од најпознатијих и најомиљенијих посластица на свету, али после гледања снимка који нам стиже из Црне Горе питање је како ћете убудуће гледати на оне куповне.
13. 09. 2025. у 17:03 >> 17:10
Коментари (0)