СНИКЕРС БАЈАДЕРА: Већ можете замислити укус који се не заборавља

Novosti online

23. 02. 2024. у 15:00

ПРОБАЈТЕ, нећете јој одолети.

СНИКЕРС БАЈАДЕРА: Већ можете замислити укус који се не заборавља

Фото Shutterstock

Састојци:

* шећер, 150 г
* вода, 100 мл
* ванилин шећер, 2 кесице
* маргарин, 125 г
* чоколада за кување, 100 г
* млевени кекс, 200 г
* неслани кикирики, 150 г

 За глазуру:  

* чоколада за кување, 100 г

* уље, 2 кашике

 За посипање:   

* неслани кикирики, 50 г

Припрема:

- У шерпу усути шећер, додати ванилин шећер, сипати воду, измешати и ставити на ватру.

Када проври додати маргарин и мешати док се маргарин не отопи, па склонити шерпу са ватре. Додати чоколаду за кување и мешати варјачом док се чоколада не отопи. Умешати млевени кекс, сецкани кикирики и измешати варјачом како би се сви састојци сјединили.

Смесу распоредити у уљем подмазан плех.

 За глазуру: 

Чоколаду за кување поломити на коцкице, ставити у шерпу, додати уље и отопити на пари, па нанети преко смесе у плеху. Посути сецканим кикирикијем и оставити да се колач охлади и стегне. Бајадеру сећи на штанглице, па послужити.

(Super recepti/Žena)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДЕТАЉНИ РЕЗУЛТАТИ: Како су гласали жири и публика на Евровизији - Швајцарска победила, Србија на 17. месту

ДЕТАЉНИ РЕЗУЛТАТИ: Како су гласали жири и публика на Евровизији - Швајцарска победила, Србија на 17. месту

ПОБЕДУ на 68. Песми Евровизије однео је представник Швајцарске Немо са песмом Тхе цоде, док се наша Теyа Дора нашла на 17. позицији са 54 освојена бода.

12. 05. 2024. у 06:55

Коментари (0)

СКАНДАЛ У РИМУ: Новак Ђоковић погођен флашом у главу! (ВИДЕО)