БОГОВСКО ЈЕЛО ГОТОВО ЗА 20 МИНУТА: Најкремастији рижото

Novosti online

12. 02. 2024. у 11:00

ЕВО два трика за најједноставнији и најкремастији рижото.

БОГОВСКО ЈЕЛО ГОТОВО ЗА 20 МИНУТА: Најкремастији рижото

Фото Shutterstock

Састојци:

* пиринач округлог зрна, 1 1/2 шоља

* црни лук, 1 главица
* бели лук, 2 чена
* коцке за пилећу супу, 2
* маслиново уље, 3 кашике
* бело вино, 100 мл
* пармезан, рендани 1/2 шоље
* куркума, 1 кашика
* со, по укусу
* бибер, по укусу
* путер, 70 г

Припрема:

Коцке за супу прелијте са 100 мл кључале воде и мешајте да се растворе. Потом налијте још 1,3 литре кључале воде и промешајте бујон. Црни лук добро уситните и кратко га пропржите на мало загрејаног уља. Додајте изгњечен бели лук, па кратко све мешајте и додајте опран пиринач. Пржите на јакој ватри уз стално мешање два минута, прелијте вином и крчкајте док алкохол не испари. Тада залијте кутлачом супе и стално мешајте док пиринач не упије супу. Понављајте наливање супом док се не потроши сва супа и док пиринач не омекша. Умешајте куркуму, потом пармезан, па проверите да ли је довољно слано и по потреби посолите. Побиберите и додајте маслац, па искључите ринглу и добро промешајте и одмах послужите.

(Super recepti/Žena)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима

УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима

ДВЕ особе су погинуле, а пет се води као нестало када су се два брода сударила на Дунаву, код мађарског града Вероце, око 50 километара северно од Будимпеште, саопштила је данас полиција.

19. 05. 2024. у 12:04

Коментари (0)

ЛЕТОВАЊЕ ОД 380 ЕВРА: Хит понуда - авионом на 8, 11 или 12 дана на овој дестинацији (ФОТО)