БАШ ЗА УЖИВАЊЕ, ПРОБАЈТЕ, ЈЕСТЕ ПОСЕБАН, А НИЈЕ ЗАХТЕВАН: Преукусни ролат са мандаринама
ОКО порекла овог ролата никако да се сложе Мађари и Швеђани, али га широм Европе праве и у сласт једу.

Фото Shutterstock
Кора се пече на посебан начин, па сигурно неће пуцати када савија.
Састојци:
* беланца, 6
* со, на врх ножа
* шећер, 6 кашика
* уље, 1 кашика
* густин, 2 кашике
* компот од мандарине, 1 мања конзерва
* шлаг, 500 мл
* чоколада, 70 г
* млеко, 2 кашике
* уље, 1 кашичица
* лешник, печени, 100 г
Припрема:
- Беланца мутите миксером, прво лагано, а онда додајте мало соли и наставите са мућењем додајући једну по једну кашику шећера и кашику уља. Пред крај шпатулом умешајте густин и по жељи мало ванила екстракта.
- Смесу ставите у велику кесу, па јој одсеците врх. У мањи плех ставите пек папир, мало га поуљите, па преко папира попреко истискујте "кобасице" од беланаца, једну до друге. Пеците око 35 минута на 180 степени.
- Печену кору преврните на други папир, скините онај на коме се кора пекла и оставите да се прохлади.
- За то време унутите шлаг, крупно истуцајте печене лешнике и ставите чоколаду да се отопи.
- Кору премажите шлагом, поспите делом печених лешника и распоредите оцеђене кришке мандарина. Увијте ролат уз помоћ папира, премажита цео ролат шлагом, па прелијте топљеном чоколадом и поспите преосталим лешницима.
(Super recepti/Žena)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије
ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова данас је назвала упозорења Европске уније председнику Србије Александру Вучићу у вези његове посете Москви за Дан победе, "бандитизмом и уценом''.
30. 04. 2025. у 16:55

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО КРАЈ: Коме је припао дворац у Бечу? Развели се Тони и Драгана
ПЕВАЧИЦА Драгана Мирковић и бизнисмен Тони Бијелић званично су се развели након 25 година брак.
30. 04. 2025. у 12:32
Коментари (0)