НЕМОГУЋЕ ИМ ЈЕ ОДОЛЕТИ: Гратиниране палачинке - Мед, млеко и ораси за савршени укус

Јелена Стојковић
Јелена Стојковић

06. 02. 2024. у 16:22

ПАЛАЧИНКЕ које се филују орасима и медом могу имати још лепши укус уколико се запеку.

НЕМОГУЋЕ ИМ ЈЕ ОДОЛЕТИ: Гратиниране палачинке - Мед, млеко и ораси за савршени укус

Фото: Ј.С.

Рецепт за гратиниране палачинке дозвољава слободу комбинације укуса, па се уместо ораха могу користити лешници или пистаћи.
 

Потребно је

За палачинке:

3 јаја

Пола литре млека
250 милилитра киселе воде
1 прстохват соли
2 кашике уља
250 г меког брашна

Фото: Ј.С.

За фил:

100-150 г млевених ораха

1 ванил шећер
100 г шечера

За прелив:

2 децилитра млека или слатке павлаке

1 јаје
1 ванил шећер
1 кашика млевених ораха
2 кашике меда
рендана кора лимуна

Фото: Ј.С.

Припрема:

Умутитити састојке за палачинке и пећи палачинке, двадесетак исфиловати и поређати у пекач. Пресећи их по дужини како би лепше прихватиле прелив. Прелив се припрема тако што се умуте јаја и млеко, а затим додају преостали састојци. Пећи у загрејаној пећници десетак минута на јачој ватри док палачинке не упију фил. Служити хладно.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

СКАНДАЛ У РИМУ: Новак Ђоковић погођен флашом у главу! (ВИДЕО)