ЈОШ СЛАЂИ И УКУСНИЈИ, ОТОПИЋЕТЕ СЕ ОД МИЛИНЕ: Куглоф са кокосом
АКО волите класичан куглоф, овај ћете обожавати.

Фото Shutterstock
Потребно:
* 250 г брашна
* 200 г шећера
* 150 г путера (омекшаног на собној температури)
* 3 јаја
* 150 мл млека
* 100 г кокосовог брашна
* 1 кесица прашка за пециво
* прстохват соли
* ванилин шећер (опционо)
* кокосов чипс или рендана кокосова корица за посипање (опционо)
Припрема:
Умутите омекшали путер са шећером док не добијете кремасту смесу. Додајте јаја једно по једно, добро их умутите између сваког додавања. Умутите брашно с прашком за пециво и сољу. Додајте кокосово брашно и промешајте. Постепено додајте суве састојке у смесу с јајима и путером, уз додавање млека како бисте добили глатку смесу. Ако желите, додајте ванилин шећер за додатни укус. Подмажите калуп за куглоф и поспите га брашном. Ставите смесу у калуп. Пеците у претходно угрејаној рерни на 180 степени Целзијуса око 40-50 минута, или док чачкалица уметнута у средину не изађе чиста. Извадите из рерне и оставите да се куглоф охлади пре него што га извадите из калупа. По жељи, поспите ренданим кокосом или кокосовим чипсом пре сервирања.
(Trpeza)

ОВА МАЈКА ЈЕ ПОСЕБНА: Разлог су њена деца, а ево и зашто (ВИДЕО)
ОНИ су Илија, Јована и Василије Хаџи-Пурић, полазници Центра за таленте "Никола Тесла".
10. 09. 2025. у 12:13 >> 20:43

ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане
ПРЕСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је јуче приликом излагања о смањењу маржи на кућну хемију и прехрамбене производе, а у оквиру представљања нових економских мера за грађане, да снижење које ће уследити као последица ограничења трговачких маржи обухвата 3000 производа из 23 групе.
25. 08. 2025. у 13:15

УЖАС - ДА СЕ ПРЕВРНЕ ЖЕЛУДАЦ: Упали где производе крофне намењене ЦГ приморју - затекли су ХОРОР сцене (ВИДЕО)
Крофне су за многе једна од најпознатијих и најомиљенијих посластица на свету, али после гледања снимка који нам стиже из Црне Горе питање је како ћете убудуће гледати на оне куповне.
13. 09. 2025. у 17:03 >> 17:10
Коментари (0)