ЛЕДЕНА ПОСЛАСТИЦА ОД ЧОКОЛАДЕ И ЛЕШНИКА: Торта која се не пече, а брзо прави

Novosti online

14. 01. 2024. у 17:30

ЛАКО се прави, направите укусну торту која се не пече !

ЛЕДЕНА ПОСЛАСТИЦА ОД ЧОКОЛАДЕ И ЛЕШНИКА: Торта која се не пече, а брзо прави

Фото Shutterstock

Потребно:

 ЗА ПОДЛОГУ: 

* 170 г млевених лешника, претходно тостирани (150 г за подлогу и 20 г за декорацију)

* 150 г кекса с путером
* 80 г шећера у праху
* 100 г путера, отопљен
* 100 мл млека

 ЗА КРЕМ: 

* 700 мл млека

* 2 нугат пудинга
* 120 г шећера
* 80 г тамне чоколаде
* 250 г путера, собне температуре

ЗА ПОСЛУЖИВАЊЕ:

* 100 г тамне чоколаде за декорацију

* крупно сецкани лешници за декорацију

 Припрема: 

Припремите калуп оквирних димензија 20 x 30 цм. Дно му обложите папиром за печење.

До лешника (20 г) одвојите за декорацију те их крупније уситните, остале лешнике самељите.

Лешницима додајте претходно растопљен путе, шећер у праху и млеко. Све повежите варјачом и ставите у припремљен калуп. Утисните па спремите у замрзивач.

За крем ставите да се греје 600 мл млека, а 100 мл помешајте с врећицама нугат пудинга.

Кад се млеко угрејало смањите ватру, додајте мешавину пудинга и млека те чоколаду изрезану на коцкице. Мешајте док се чоколада не растопи и док се пудинг не згусне. На крају умешајте путер.

Из замрзивача извадите калуп, па преко охлађене подлоге излијте крем. Замрзните на 3 сата или преко ноћи.

Чоколаду отопите на пари.

Замрзнути колач извадите из калупа па га украсите растопљеном чоколадом користећи кашику (чоколаду помоћу кашике покапајте преко колача). Поспите са сецканим лешницима, изрежите на коцке жељене величине и одмах послужите.

 Савет: 

Лешнике по жељи тостирајте на тави те им док су топли огулите кору користећи кухињску крпу (топле лешнике ставите у чисту кухињску крпу, крпу преклопите те трљајте длановима).

(Trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВАЖНА ОДЛУКА СТУПА НА СНАГУ 15. ЈУНА: Возачи електричних тротинета моћи ће да учествују у саобраћају само под једним условом

ВАЖНА ОДЛУКА СТУПА НА СНАГУ 15. ЈУНА: Возачи електричних тротинета моћи ће да учествују у саобраћају само под једним условом

МУП Републике Србије издао је саопштење у коме се наводе обавезе возача електричних тротинета, а од 15. јуна моћи ће да учествују у саобраћају само под условом да имају одговарајућу налепницу.

01. 06. 2024. у 10:30

Коментари (0)

Знамо где провести лето, пријатно и повољно! Проверите!