ЗВЕЗДА СВАКЕ ПРАЗНИЧНЕ ТРПЕЗЕ: Посне баклава ролнице са орасима и гризом
УКРАСИТЕ славску трпезу овим веома укусним ролницама.

Фото Shutterstock
Потребно је:
* коре за питу, 14 комада
* ораси, 300 г
* шећер у праху, 4 кашике
* ванилин шећер, 2 кесице
* пшенични гриз, 4 кашике
* уље, 100 мл
* вода, 100 мл
За премазивање:
* посни маргарин, 150 г
* уље, 3 кашике
За сируп:
* вода, 500 мл
* шећер, 350 г
* лимун, 1 комад
Припрема:
- У чинију ставити млевене орахе, додати шећер у праху, ванилин шећер, гриз и измешати.
Затим додати уље и млаку воду и измешати како би се сви састојци сјединили. Маргарин исецкати, ставити у шерпу, отопити и оставити да се охлади, па додати уље и измешати.
Узети једну кору и премазати је мешавином маргарина и уља. Ставити другу кору те и њу премазати мешавином маргарина и уља. Низ један крај распоредити две кашике надева од ораха те лагано уролати. Поступак поновити и са осталим састојцима добијајући тако укупно седам тањих ролата. Плех премазати мешавином маргарина и уља, поређати ролате, те их исећи на ролнице и премазати мешавином маргарина и уља.
Пећи у добро загрејаној рерни на 180 степени 25 минута. Готове ролнице извадити из рерне и оставити да се добро охладе.
За сируп:
У шерпицу улити воду, додати шећер и добро опран и на колутове сечен лимун. Ставити на ватру и кувати 25 минута (да буде добро укуван сируп, лепљив, да не буде воден). Охлађене ролнице прелити врелим сирупом. Оставити да се добро охладе и да ролнице лепо упију сируп (најбоље је оставити их да преноће). Ролнице сервирати и послужити.
(Super recepti/Žena)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ОДЛИЧАН КАО ЛАГАН А ХРАНЉИВ ОБРОК: Потаж од поврћа и кикирикија
05. 12. 2023. у 10:14

ПО БАКИНОМ РЕЦЕПТУ: Спремите супу, ништа боље не греје током хладних дана
02. 12. 2023. у 12:00

ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије
ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова данас је назвала упозорења Европске уније председнику Србије Александру Вучићу у вези његове посете Москви за Дан победе, "бандитизмом и уценом''.
30. 04. 2025. у 16:55

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО КРАЈ: Коме је припао дворац у Бечу? Развели се Тони и Драгана
ПЕВАЧИЦА Драгана Мирковић и бизнисмен Тони Бијелић званично су се развели након 25 година брак.
30. 04. 2025. у 12:32
Коментари (0)