КРЕМАСТ КОЛАЧ СА ГРИЗОМ: Без печења - без јаја

Јутјуб

08. 08. 2023. у 12:41

КРЕМАСТ колач са гризом - лаган, освежавајућ колач са благим укусом ваниле и поморанџе, савршен за топле летње дане.

КРЕМАСТ КОЛАЧ СА ГРИЗОМ: Без печења - без јаја

Foto: Jutjub/Printskrin/

  • 130 г пшеничног гриза
  • 1 пудинг од ваниле
  • 300 мл млека
  • 700 мл млека
  • 185 г шећера
  • 1 кашика коре поморанџе
  • 240 г несланог путера, омекшалог на собној температури
  • 160 мл свеже исцеђеног сока поморанџе
  • око 40 комада Petit-Beurre кекса
  • 500 г слатке павлаке
  • 80 г шећера у праху
  • 150 г чоколаде за кување са 65% какаоа (ситно исецкати део чоколаде, а део изрендати)

Помешати гриз и пудинг од ваниле (прах). Додати млеко (300 мл) и све лепо промешати. Ставити остатак млека (700 мл) и шећер да прокувају. Кад млеко прокува, смањити температуру рингле и усути смесу са гризом мешајући непрестано. Кувати око 3-4 минута, мешајући непрестано, док се не згусне. Склонити шерпу са рингле па умешати рендану кору поморанџе. Оставити да се прохлади. Процедити свеже исцеђен сок од поморанџе. Умутити путер до кремасте текстуре.

Постепено додати смесу са гризом. Умутити слатку павлаку. Постепено додати шећер у праху. Користећи спатулу, умешати чоколаду за кување. Потапати кекс у сок од поморанџе на две секунде, отрести вишак сока па поређати први ред кекса у правоугаони облик, у модлу или плех димензија 28 x 18 цм, у 4 реда по 4,5 кекса. Последњи кекс у сваком реду преполовити да би се уклопио. Преко кекса нанети половину гриз крема, а преко гриза половину слатке павлаке. Поређати други ред кекса (сваки опет прво потопити у сок). Нанети остатак гриз крема, а на врх остатак слатке павлаке. Оставити у фрижидеру преко ноћи.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
(УЖИВО) ПОРАЗ ЗАПАДА И ЊИХОВИХ УЦЕНА: Усвојена срамна Резолуција - у збиру више гласова против и уздржаних него за

(УЖИВО) ПОРАЗ ЗАПАДА И ЊИХОВИХ УЦЕНА: Усвојена срамна Резолуција - у збиру више гласова против и уздржаних него "за"

ПРЕДСЕДНИK Србије Александар Вучић присуствовао је седници у Генералној Скупштини Уједињених Нација. Након расправе уследило је гласање о срамној резолуцији о Сребреници, која је усвојена.

23. 05. 2024. у 15:00 >> 17:43

СКАНДАЛ У УН: Погледајте ко ће у име Црне Горе гласати да су Срби геноцидан народ!

СКАНДАЛ У УН: Погледајте ко ће у име Црне Горе гласати да су Срби геноцидан народ!

САВЕТНИК Мисије Црне Горе у Уједињеним нацијама Дамир Шабановић највероватније ће бити особа која ће подићи руку за гласање званичне Подгорице у Уједињеним нацијама о резолуцији о геноциду у Сребреници!

23. 05. 2024. у 13:15

ИЛИЈЕ НАСТАСЕ ЕКСКЛУЗИВНО ЗА НОВОСТИ: Новак Ђоковић најбољи по свим мерилима, сећам се Лепе Брене и шљивовице

ИЛИЈЕ НАСТАСЕ ЕКСКЛУЗИВНО ЗА "НОВОСТИ": Новак Ђоковић најбољи по свим мерилима, сећам се Лепе Брене и шљивовице

НЕМА правог љубитеља тениса који би могао да набраја великане "белог спорта", а да заборави на "румунског лакрдијаша" Илијеа Настасеа, оригиналног "лошег момка" тениса. Некада први играч планете у ексклузивном разговору за "Новости" говорио је о документарном филму снимљеном о њему, српском народу, шљивовици, а неизбежна тема био је најбољи тенисер свих времена - Новак Ђоковић.

22. 05. 2024. у 20:00 >> 20:57

Коментари (0)

ЛЕТОВАЊЕ У ХУРГАДИ: Ово су цене и повољности за ту дестинацију (ФОТО)